Uczestnicy 2024:
Fundacja Arka

2021-07-30

Rozalka - dajemy rzeczom drugie życie. Ratujemy zwierzęta!

Wsparcie leczenia Rozalki to jeden z efektów Charytatywnego Kiermaszu Zabawek w Galeria Sfera Opiekuje się nią Domdlapsa i po leczeniu - teraz szuka dla niej nowego domu.

W naszych kiermaszach możecie brać udział cały czas ( najbliższy już jutro na PSZOK ul. Straconki) i cały czas tez możecie nam przynosić swoje używane książki, zabawki, gry, puzzle itd

A oto historia Rozalki: "Rozalka przybyła do bielskiego schroniska w Radys. Jest starszą sunią, ale ma mnóstwo energii i woli życia. Niestety utyka dotkliwie na łapę nawet po krótkim spacerku. Na początku spotkania z wolontariuszami bawi się radośnie i skacze, jednak po chwili widać, że bolą ja stawy nadgarstkowe.

Dzięki pieniądzom uzyskanym z kiermaszu Fundacji Arka, zabraliśmy Rozalkę do zaprzyjaźnionego weterynarza, który

wykonał komplet zdjęć rentgenowskich, usg, zbadał krew i okazało się, że suczka ma zwyrodnienia na piersiowym odcinku kręgosłupa, zwyrodnienia w nadgarstkach łap przednich (tzw niedźwiedzia łapa). W jednej łapie ma śrut po niegdysiejszym postrzale. Weterynarz wykonał pierwszy zabieg obstrzykiwania osoczem bogatopłytkowym. W planie są jeszcze dwa takie

zabiegi w odstępach trzymiesięcznych. Ponadto Rozalka dostaje codziennie suplement diety na odbudowanie chrząstek stawowych oraz olej CBD. Trudno nam powiedzieć, czy nastąpiła wyraźna poprawa. Kuracja wymaga czasu, ale przede wszystkim zależy nam na tym, by chociaż utrzymać obecna kondycje suczki, która pozwala jej cieszyć się życiem.

Poza zabiegami i regularnym leczeniem kluczowe jest znalezienie domu dla Rozalki. Poczucie bezpieczeństwa, dobre jedzenie, regularna aktywność, ale przede wszystkim obecność opiekuna i czułość sprawią, że sunia poprawi swoja kondycję i spędzi resztę życia kochana i zadbana".

Fotografie Rozalki Marta Lelek Dziękujemy!

Liczba odbiorców

Aktywność

Promuj post

Lubię to!

Czytaj także

Książka za drzewo po raz 8

2024-04-24

Czytaj

Zapraszamy na kolejną edycję Drzewka za surowce

2024-03-26

Drzewko za surowce w CH Sarni Stok

2024-03-18

Czytaj

Chcesz zostać partnerem Zielonej Ręki?