Uczestnicy 2024:
Fundacja Arka

2024-07-08

Żyjące Książki w Galerii Sfera

Pod koniec każdego miesiąca organizujemy w Galerii Sfera nasz Charytatywny Kiermasz Książek, z którego dochód przeznaczamy na realizację różnorodnych celów społecznych.

„ŻYJĄCE KSIĄŻKI” to inicjatywa Fundacji Ekologicznej ARKA, która łączy w sobie kilka aspektów, taki jak: ochrona środowiska, edukacja kulturalna i pomoc społeczna. Zbieramy w całej Polsce od uczestników akcji (osoby prywatne, szkoły, firmy, instytucje) niepotrzebne książki, organizujemy kiermasze, dając im „drugie życie”, a zebrane środki w całości przeznaczamy na realną i konkretną pomoc.

Na naszej stronie i na FB fundacji na bieżąco publikujemy zdjęcia kolejnych uratowanych zwierząt czy tez stworzonych bibliotek w domach dziecka i organizacjach społecznych.

I jak zawsze bardzo dziękujemy Partnerom akcji: Galeria Sfera, miasto Bielsko-Biała, Grupa Kęty, Aluprof, Alupol, Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach.

Czytaj także

Akcja w Pszczynie

Arbuzy dla zwierzaków

Maciuś

Czytaj

Chcesz zostać partnerem Zielonej Ręki?