Zielona Gmina

Dziś miasta i gminy zachęcają do tego, by osiedlali się w nich nowi mieszkańcy. Z myślą o dobrobycie i przyszłości dbają o rodziny i najmłodsze pokolenie. W obliczu zmian klimatycznych, degradacji środowiska i chorób cywilizacyjnych kluczową rolę odgrywa rozbudzanie świadomości ekologicznej. Mieszkańcy potrzebują terenów zielonych, miejsc do rekreacji, czystego powietrz, estetycznego i nowoczesnego otoczenia. Miasta i gminy, które wychodzą naprzeciw tym potrzebom łączą swoją pracę z systematyczną edukacją ekologiczną obywateli. Akcje, kampanie, warsztaty i pikniki to różnorodne formy edukacji, w których specjalizuje się Fundacja Ekologiczna ARKA. Gmina współpracująca z ARKA to właśnie „Zielona gmina”!

Gminy zainteresowane wspólnymi działaniami prosimy o kontakt: Alicja Fober: tel. 609333504 ; e-mail: a.fober@fundacjaarka.pl

365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.