Torba za surowce

Doceniasz sztukę, cenisz przyrodę? Jeśli tak, to zbierz surowce wtórne i przynieś do Punktu Selektywnej Zbiórki Odpadów w centrum Bielska-Białej, a otrzymasz unikalną ekologiczną torbę zaprojektowaną przez znanych artystów: Andrzeja Mleczkę, Krzysztofa Kokoryna, Dariusza Paczkowskiego, Małgorzata Rozenau, Wiesława Łysakowskiego i Alicję Jakimow. Dla kibiców TS Podbeskidzie - torba specjalna!

Bądź z zebranymi surowcami - makulaturą i szkłem - 2 kwietnia w godz. 9.00-17.00 w nowym Punkcie Selektywnej Zbiórki Odpadów (róg ul. Leszczyńskiej i Straconki), gdzie odbędzie się w zbiórka makulatury i opakowań szklanych.

Torbę będzie można otrzymać za 30 kg makulatury lub 30 kg szkła (butelki,słoiki). Pieniądze za sprzedane surowce to zakup rowerów dla dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych, tak jak podczas akcji www.rowerpomaga.pl.

Akcja odbędzie się także maju i w czerwcu. Fundacja Ekologiczna ARKA zachęca każdego z uczestników do zebrania wszystkich wzorów ekologicznych toreb – na zasadzie zbierz je wszystkie. Na uczestników czeka 3000 toreb.

Już teraz TUTAJ - na Facebooku można zobaczyć wszystkie wzory i oddać swój głos na najładniejszą torbę.

Partnerzy: Urząd Miejski w Bielsku-Białej, Zakład Gospodarki Odpadami. Dofinansowanie ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach.

365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.