Torba za surowce

Doceniasz sztukę, cenisz przyrodę? Jeśli tak, to zbierz surowce wtórne i przynieś do Punktu Selektywnej Zbiórki Odpadów w centrum Bielska-Białej, a otrzymasz unikalną ekologiczną torbę zaprojektowaną przez znanych artystów: Andrzeja Mleczkę, Krzysztofa Kokoryna, Dariusza Paczkowskiego, Małgorzata Rozenau, Wiesława Łysakowskiego i Alicję Jakimow. D

Bądź z zebranymi surowcami - makulaturą i szkłem - 24 marca 2018 w godz. 9.00-17.00 w nowym Punkcie Selektywnej Zbiórki Odpadów

(róg ul. Leszczyńskiej i Straconki), gdzie odbędzie się w zbiórka makulatury i opakowań szklanych.

Torbę będzie można otrzymać za 30 kg makulatury lub 30 kg szkła (butelki,słoiki). Pieniądze za sprzedane surowce to zakup rowerów dla dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych, tak jak podczas akcji www.rowerpomaga.pl.

Akcja odbędzie się także maju. Fundacja Ekologiczna ARKA zachęca każdego z uczestników do zebrania wszystkich wzorów ekologicznych toreb – na zasadzie zbierz je wszystkie. Na uczestników czeka 3000 toreb.

Partnerzy: Urząd Miejski w Bielsku-Białej, Zakład Gospodarki Odpadami. Dofinansowanie ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach.