Listy dla Ziemi

Listy dla Ziemi to aktywna nauka, rozwój talentów i dobrych relacji z otoczeniem. Listy piszą dzieci i młodzi ludzie, a swoje słowa (lub rysunki!) na papierze listowym z makulatury wręczają rodzicom i dziadkom.

Dlaczego? Bo dorośli mogą dawać dobry przykład w prostych, codziennych działaniach ekologicznych, a dzieci i młodzi ludzie mogą ich do tego motywować.

Celem kampanii jest nie tylko zaangażowanie dziecka, ale także jego najbliższych. Dorośli mogą dawać dobry przykład w mądrych i prostych działaniach ekologicznych. Listy dla Ziemi urzeczywistniają to, czego dzieci oczekują – szczęśliwego, a więc także zdrowego życia w środowisku naturalnym pełnym zwierząt i piękna. Brzmi, jak bajka? Ale dzieci w to wierzą! I mają rację. Dorośli powinni do tego dążyć.

Zapraszamy do udziału w naprawdę fajnej edukacji ekologicznej, która rozwija wyobraźnię!

Akcja zaangażowała już 670 samorządów, 7000 placówek oświatowych oraz 800 000 dzieci i młodzieży z całej Polski.

Towarzyszą jej konkurs List Roku w kategorii przedszkole (listy-rysunki), szkoła podstawowa i gimnazjum.

Więcej na: www.listydlaziemi.pl

Koordynatorem programu jest: Wojciech Owczarz. Kontakt: w.owczarz@fundacjaarka.pl

Drzewa Zjednoczonej Europy