KUP DESKĘ - pomóż ptakom

Masz mieszkanie, swój pokój, swoje łóżko? Co Ci zapewniają? Spokój, bezpieczeństwo, wygodę. Ptaki też tego potrzebują, bo dom to gniazdo, a gniazdo to nowe, młode ptaki. Tych nowych ptaków też potrzebujemy, bo są niezastąpione w ekosystemie, od którego jesteśmy uzależnieni, dlatego POMÓŻ BUDOWAĆ BUDKI LĘGOWE DLA PTAKÓW I... KUP DESKĘ.

1 DESKA TO TYLKO 2 ZŁ. KUP CHOĆBY JEDNĄ NA WWW.KUPDESKE.PL

Nie chodzi tylko o budowanie domków dla ptaków. Chodzi o praktyczną edukację ekologiczną, która nie nudzi, lecz przynosi konkretne efekty. Dzieci uwielbiają bawić się w dom. Nie tylko chętnie posłuchają o ptasich domkach, ale także o potrzebach ptaków i przyrody, a na końcu razem z edukatorem Fundacji Ekologicznej ARKA wybudują najprawdziwszy dom dla ptaków.

Pamiętaj, że budki lęgowe mogą:

• służyć wiele lat wielu ptakom
  • dla gatunków pozostających na zimę są schronieniem w nocy
  • są niezastąpione w miejscach pozbawionych naturalnych dziupli i zakamarków, w więc szczególnie w miastach

Pamiętaj, że ptaki:

• niszczą wiele szkodliwych owadów
  • zjadają resztki i odpadki
  • rozsiewają wiele gatunków drzew i krzewów

WWW.KUPDESKE.PL

365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.