19 maja - Dzień Dobrych Uczynków

Nikt z nas nie jest samotną wyspą, nikt nie chce się tak czuć, dlatego Fundacja Ekologiczna ARKA zachęca do dobrych uczynków. W naszym otoczeniu są inni ludzie, ale także zwierzęta, a przede wszystkim środowisko naturalne, z którego korzystają wszyscy.

Zrób piękny, dobry uczynek w środku maja - jednego z najpiękniejszych miesięcy w Polsce! Pomyśl z życzliwością o drugim człowieku, zwierzęciu czy otaczającej Cię przyrodzie i zrób to, co będzie dla nich gestem zrozumienia i przyjaźni. Co roku 19 dzień maja jest świętem społecznych, bezinteresownych działań.

Polacy zaczynają rozumieć dobroczynność jako realne zaangażowanie, a nie tylko symboliczne.

W 2014 roku Fundacja Ekologiczna ARKA już po raz 10. zorganizowała i zachęcała do lokalnych  obchodów Dnia Dobrych Uczynków. W Warszawie ARKA rozdała pół tysiąca muffinek z niespodzianką.

W promocję 10. Dnia Dobrych Uczynków włączył się Program 3. Polskiego  Radia, red. Grażyna Dobroń i red. Marek Niedźwiecki!

365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.