Drzewo Szczęścia

Mamy szczęście, gdy rodzą się nam dzieci.

Mamy szczęście, gdy wokół nas rosną drzewa, parki, lasy. One także, jak nasze dzieci potrzebują opieki, ochrony.

Mówi się, że szczęście chodzi parami. Sadźmy więc drzewa z okazji narodzin naszych dzieci. Sadźmy Drzewa Szczęścia!

​Posadź drzewo

Zrób pamiątkową fotografię

Zarejestruj się na www.drzewoszczescia.pl

DRZEWA – wpływają na klimat, wchłaniają dwutlenek węgla.

DRZEWA – chronią nas przed chorobami cywilizacyjnymi.

DRZEWA ... genealogiczne – są pamiątkową formą zapisu więzi rodzinnych i kolejnych członków rodziny.

Fundacja Ekologiczna ARKA w 2015 roku obchodzi jubileusz 10-lecia działań w dziedzinie edukacji ekologicznej. Najliczniejszym odbiorcą pracy ARKI są dzieci. Ich spontaniczność, energia i odwaga są gwarancją pozytywnych efektów edukacji ekologicznej. Chętnie uczą się nowych nawyków i namawiają do tego dorosłych. Ukształtowany w nich szacunek do przyrody będzie się coraz bardziej rozwijał. Takie dzieci są dobrą wizytówką przyszłości!

Pozytywną wizytówką przyszłości są także sadzone drzewa. 100 000 – tyle drzew udało się zasadzić Fundacji Ekologicznej ARKA w ciągu 10 lat działań. Sadzimy drzewa i zachęcamy do tego innych ludzi. Akcje „Drzewko za surowce”, Dzień Dobrych Uczynków, Beskidzka Arka, Zielony Kontener - zainicjowały wiele lokalnych działań w całej Polsce, których efektem są nowe drzewa w lasach, na skwerach, w parkach i w... górach, jak Rowerowy Las w Beskidzie Śląskim.

Polskie lasy są dobrem narodowym. Chrońmy je i pielęgnujmy. Na miłość i opiekę zasługuje także każde dziecko. Powinnobyć szczęściem dla rodziny. Akcja „Drzewo Szczęścia” skierowana jest do wszystkich szczęśliwych rodzin i rodziców, którzy narodziny nowego potomstwa mogą uczcić zasadzeniem drzewa.

JAK MIEĆ WŁASNE DRZEWO SZCZĘŚCIA?

– zasadzić je z okazji narodzin nowego członka rodziny

– wykonać zdjęcie drzewa i przesłać na adres: w.owczarz@fundacjaarka.pl. Opublikujemy je na www.drzewoszczescia.pl

– jeśli nie masz miejsca na posadzenie Drzewa Szczęścia namów gminę do założenia Parku Szczęścia, gdzie inne rodziny także będą mogły zasadzić swoje Drzewa Szczęścia, a park będzie służyć całej społeczności lokalnej

Skorzystaj ze scenariusza lekcji „Drzewo Szczęścia ”.

365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.