Dla samorządów

Reprezentujesz jednostkę samorządową? Inicjatywy Fundacji Ekologicznej ARKA angażują lokalne społeczności - od najmłodszcyh po najstarszych obywateli gminy i miasta! To sposób na budowanie kapitału i zaufania społecznego. Skontaktuj się z nami jeśli możemy coś zrobić dla Twojej gminy, dla Twojego miasta:

fundacjaarka@fundacjaarka.pl

Fundacja Ekologiczna ARKA podczas swoich akcji i kampanii współpracuje z ponad 300 samorządami w całej Polsce.

Edukacja ekologiczna jest jednym z zadań gminy. Z perspektywy czasu popularyzowanie ochrony przyrody, zrównoważonego rozwoju i działań prozdrowotnych przyniesie największe korzyści wśród uczniów szkół podstawowych i gimnazjów. Jednak edukacja ekologiczna jest ważna dla wszystkich grup społecznych. Z tą myślą – działamy od przedszkola do seniora - powstają wszystkie projekty i przedsięwzięcia edukacyjne Fundacji Ekologicznej ARKA.

O ekologicznym stylu życia... Pikniki ekologiczne

Z zieloną energią!... Kino bez prądu

O nieuniknionej przyszłości wszystkich Polaków... Zielony Kontener

O trudnych sprawach i nowych wyzwaniach... Happeningi

Dzielmy się wiedzą... Materiały informacyjne, promocyjne. Wystawy

Samorządy zainteresowane współpracą prosimy o kontakt z Alicją Fober:

tel. 609 333 504 / e-mail: a.fober@fundacjaarka.pl

365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.