XII Charytatywny Kiermasz Książek

Martyna Wojciechowska, Jerzy Owsiak, Marek Niedźwiedzki, Janina Ochojska, Anna Dymna, Robert Biedroń – wsparli już naszą akcję przekazując swoje książki z specjalnymi dedykacjami.

KSIĄŻKA NA WAKACJE!!!!

Już 29-30 czerwca  kolejny w tym roku Charytatywny Kiermasz Książek w Galerii SFERA.

BĘDĄ WAKACYJNE PROMOCJE!!!

Miłośnicy ludzi, książek i środowiska  będą mieli kolejną okazję do nabycia po okazyjnych cenach ciekawych książek oraz wsparcia dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych.

„Odzew na akcję jest  rewelacyjny. Daliśmy drugie życie ponad 20 000 książek. Udało się już wspomóc prawie 3 tysiące dzieci i młodzieży z domów dziecka i świetlic środowiskowych. Dla tych dzieci  ufundowaliśmy bilety do kina czy teatru i zorganizowaliśmy różnorodne warsztaty ekologiczne– wyjaśnia Wojciech Owczarz, jej pomysłodawca.

Więcej informacji – www.ksiazkawspierabohatera.pl

Trwa także Ogólnopolska trasa akcji „Książka wspiera bohatera” zawita w maju i czerwcu m.in. do: Katowic, Cieszyna, Opola, Krakowa, Rzeszowa, Warszawy, Bydgoszczy i Gdańska.

100 miast zbiera

W akcję już zaangażowani są uczestnicy z ponad 100 miast, a książki zbierają dla nas pracownicy Grupy Kęty, Lasów Państwowych, Makro, Galerii Sfera, Zakładu Gospodarki Odpadami oraz szkoły i przedszkola w całej Polsce.

Dlaczego Książka wspiera bohatera?

Akcja KSIĄŻKA WSPIERA BOHATERA jest dla tych, którzy lubią ludzi, książki i środowisko. To inicjatywa Fundacji Ekologicznej ARKA, która łączy w sobie kilka aspektów; ochrona środowiska, edukacja kulturalna i pomoc społeczna. Zbieramy od zaprzyjaźnionych osób i uczestników akcji niepotrzebne książki, organizujemy ich kiermasze dając im „drugie życie”, a za zebrane środki fundujemy bilety do kin, teatrów dzieciom z domów dziecka, świetlic środowiskowych oraz spełniamy ich zielone marzenia.

W akcji chodzi nam o promocję społecznych postaw, o pomoc różnorodnym inicjatywą obywatelskim, o budowanie wspólnoty, w której RAZEM robimy coś dla innych.  Każdy może zostać bohaterem na miarę swoich możliwości.

Partnerzy akcji

Galeria Sfera, Zakład Gospodarki Odpadami, Urząd Miasta Bielska-Białej, Lasy Państwowe,  Grupa Kęty i E-Words

Przynieść nam surowce i odbierz ekologiczne, unikalne torby
W akcji Rower Pomaga przejechaliśmy już ponad 60 milionów kilometrów

Dajemy Rzeczom Drugie Życie

10 paźdzernik 2019
Znowu wspólnie z Zakładem Gospodarki Odpadami otwieramy nasz Zielony Kontener

ZIELONA RĘKA - już działamy!!!

10 paźdzernik 2019
Już prawie 50 tysięcy uczestników