Wystawa Kokoryna

**Od 23 czerwca do 20 lipca w Galerii Bielskiej BWA odbywać się będzie
wystawa indywidualna Krzysztofa Kokoryna, artysty zaprzyjaźnionego naszą Fundacją. Jest on między innymi autorem szaty graficznej \"Księgi Dobrych Uczynków.\"**:[http://www.fundacjaarka.pl/akcja/dzien_dobrych_uczynkow]
Wystawa w Galerii Bielskiej BWA obejmuje jego najnowsze obrazy, cykle: „Zwierzaki”, „Muzycy”, „11 obrazów na temat muzyki i taca wg Księdza Tischnera”, a także cykle: „Instrumenty muzyczne”, „Krzaki” i „Flaszki” oraz filmy animowane. Wystawa jest wyróżnieniem przyznanym artyście przez dyrektorkę Galerii Bielskiej BWA Agatę Smalcerz, jako najciekawszemu uczestnikowi Bielskiego Festiwalu Sztuk Wizualnych (2007). W jego malarstwie jest wszystko to, co dla artysty najważniejsze: kolor, faktura, dowcip, swoboda, podobieństwo do malowanego obiektu bez posiłkowania się realizmem, zauroczenie egzotyk, ale jednoczenie swojski klimat i ciepło.

ZIELONA RĘKA 2021

20 listopad 2020
Już w pierwszym roku działania programu uczestniczyło w nim 518 572 osób. W 2021 planujemy aż 10 akcji!!!
Zapraszamy do Galerii SFERA i na PSZOK
ROWER POMAGA. Stwórz z nami największą w Polsce akcję spoleczno-rowerową!!!

DZIĘKUJEMY!!!

19 paźdzernik 2020
Aż 3250 zł dzięki WAM mamy z akcji Zabawki ratują zwierzaki dla Fundacji Psia Ekipa

Sadzimy czyste powietrze - 9.11