Wraca wasza ulubiona akcja

Znowu możemy się spotkać!!!!

Już 6 czerwca pierwszy, po przerwie,  w tym roku Charytatywny Kiermasz Książek w Galerii SFERA.

„ Przez te 3 miesiące bardzo wszyscy tęskniliśmy, żeby spotkać się na tradycyjnym bielskim święcie książek i ekologii. Teraz znowu możemy organizować kolejne edycje akcji Książka wspiera bohatera. Zapraszamy wszystkich miłośników książek, ludzi i środowiska. - wyjaśnia Wojciech Owczarz, jej pomysłodawca.

Miłośnicy ludzi, książek i środowiska  będą mieli kolejną okazję do nabycia po okazyjnych cenach ciekawych książek oraz wsparcia dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych.

Więcej informacji – www.ksiazkawspierabohatera.pl i na  FB akcji.

Zbieramy cały czas! Nowe punkty!

Dla tych osób, które chciałyby nam przynieść swoje niepotrzebne książki dobra informacja. Najlepiej przynieść je do Punktu Informacyjnego w Galerii Sfera I, ale w naszym mieście i okolicy jest już kilkanaście miejsc, w których możecie to zrobić. Szczegóły na stronie internetowej akcji i na FB Arki.

Zachęcamy do zorganizowania zbiórki przedszkola i szkoły, firmy i instytucje z naszego miasta i okolic. To akcja, w której wszyscy wygrywają. Możecie Państwo przekazać swoje niepotrzebne książki na naszą akcję, jej uczestnicy nabywają je po bardzo atrakcyjnych cenach, a na końcu wygrywają dzieci.

Dlaczego Książka wspiera bohatera?

Akcja KSIĄŻKA WSPIERA BOHATERA jest dla tych, którzy lubią ludzi, książki i środowisko. To inicjatywa Fundacji Ekologicznej ARKA, która łączy w sobie kilka aspektów; ochrona środowiska, edukacja kulturalna i pomoc społeczna. Zbieramy od zaprzyjaźnionych osób i uczestników akcji niepotrzebne książki, organizujemy ich kiermasze dając im „drugie życie”, a za zebrane środki fundujemy bilety do kin, teatrów dzieciom z domów dziecka, świetlic środowiskowych oraz spełniamy ich zielone marzenia.

W akcji chodzi nam o promocję społecznych postaw, o pomoc różnorodnym inicjatywą obywatelskim, o budowanie wspólnoty, w której RAZEM robimy coś dla innych.  Każdy może zostać bohaterem na miarę swoich możliwości.

Partnerzy akcji

Galeria Sfera, Zakład Gospodarki Odpadami, Urząd Miasta Bielska-Białej, Grupa Kęty.

Zbiórka surowców oraz atrakcyjne, warsztaty ekologiczne

Pluszaki ratują zwierzaki

12 czerwiec 2020
Przynieś nam swoje zabawki, pluszaki i pomóż nam ratować zwierzęta