Torba za surowce

Promoted

Po raz trzeci - i ostatni w tym roku - Fundacja Ekologiczna ARKA organizuje akcję "Torba za surowce". Wystarczy przynieśc do Punktu Selektywnej Zbiórki Odpadów w centrum Bielska-Białej, makulaturę lub szkło! W zamian ARKA wręcza unikalne i piękne płócienne torby na zakupy zaprojektowane przez znanych artystów: Andrzeja Mleczkę, Krzysztofa Kokoryna, Dariusza Paczkowskiego, Małgorzatę Rozenau, Wiesława Łysakowskiego i Alicję Jakimow. Swoje wzory zaproponowały także: Towarzystwo Sportowe Podbeskidzie, Radio Bielsko i Kurier Radia Bielsko.

Torbę można otrzymać za 30 kg makulatury lub 30 kg szkła (butelki,słoiki). Pieniądze za sprzedane surowce to zakup rowerów dla dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych, tak jak podczas akcji www.rowerpomaga.pl.

Podczas 2. edycji akcji, na początku maja, chętnych po oryginalne torby nie brakowało - relacjonowała Gazeta Wyborcza.

Wszystkie wzory toreb można zobaczyć TUTAJ.

Partnerzy akcji: Urząd Miejski w Bielsku-Białej, Zakład Gospodarki Odpadami.

Dzień Czystego Powietrza

14 listopad 2017
Razem walczymy o czystego powietrze już od 2005 roku

DRZEWKO ZA SUROWCE

19 wrzesień 2017
Uroczyste wręczenie na Pikniku z Klimatem
365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.