Torba za surowce

Promoted

Po raz trzeci - i ostatni w tym roku - Fundacja Ekologiczna ARKA organizuje akcję "Torba za surowce". Wystarczy przynieśc do Punktu Selektywnej Zbiórki Odpadów w centrum Bielska-Białej, makulaturę lub szkło! W zamian ARKA wręcza unikalne i piękne płócienne torby na zakupy zaprojektowane przez znanych artystów: Andrzeja Mleczkę, Krzysztofa Kokoryna, Dariusza Paczkowskiego, Małgorzatę Rozenau, Wiesława Łysakowskiego i Alicję Jakimow. Swoje wzory zaproponowały także: Towarzystwo Sportowe Podbeskidzie, Radio Bielsko i Kurier Radia Bielsko.

Torbę można otrzymać za 30 kg makulatury lub 30 kg szkła (butelki,słoiki). Pieniądze za sprzedane surowce to zakup rowerów dla dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych, tak jak podczas akcji www.rowerpomaga.pl.

Podczas 2. edycji akcji, na początku maja, chętnych po oryginalne torby nie brakowało - relacjonowała Gazeta Wyborcza.

Wszystkie wzory toreb można zobaczyć TUTAJ.

Partnerzy akcji: Urząd Miejski w Bielsku-Białej, Zakład Gospodarki Odpadami.

ZIELONA RĘKA 2021

20 listopad 2020
Już w pierwszym roku działania programu uczestniczyło w nim 518 572 osób. W 2021 planujemy aż 10 akcji!!!
Zapraszamy do Galerii SFERA i na PSZOK
ROWER POMAGA. Stwórz z nami największą w Polsce akcję spoleczno-rowerową!!!

DZIĘKUJEMY!!!

19 paźdzernik 2020
Aż 3250 zł dzięki WAM mamy z akcji Zabawki ratują zwierzaki dla Fundacji Psia Ekipa

Sadzimy czyste powietrze - 9.11