Start III edycji akcji "Rower Pomaga"

Promoted

10 marca na Placu Chrobrego w Bielsku-Białej zainaugurowaliśmy III edycję ogólnopolskiej akcji "Rower Pomaga". Wraz z uczniami bielskiej Szkoły Podstawowej nr 3 ułożyliśmy wielkie serce z 50 recyklingowych kół rowerowych.

Akcja "Rower Pomaga" ma na celu promocję ekologicznych i zdrowotnych walorów jazdy na rowerze. Uczestnicy rejestrują przejechane kilometry w specjalnym kalkulatorze, a aplikacja przelicza je na stopień ograniczenia emisji CO2 osiągnięty dzięki zamianie samochodu na rower. Udział w akcji umożliwia Ci także wsparcie dzieci z Domów Dziecka: za każde 30 000 kilometrów na wspólnym liczniku sponsorzy przekażą jeden rower dla małych lokatorów placówek opiekuńczych.

Poprzednie edycje akcji "Rower Pomaga" zakończyły się wielkim sukcesem. Tylko w 2016 roku pokonaliśmy wspólnie ponad 1 milion i 200 tysięcy kilometrów, a do Domów Dziecka i świetlic środowiskowych trafiło 60 nowych rowerów. Tegoroczna strona akcji rowerpomaga.pl jest już aktywna: znajdziesz tam aktualny stan licznika i wszystkie dane, których potrzebujesz, by przyłączyć się do wspólnego pedałowania.

Drzewko za surowce

10 kwiecień 2018
Przynieś surowce, a otrzymasz sadzonkę drzewa lub kwiatka.
Ptaki potrzebują naszej pomocy!!!
Pomóż spełniać marzenia dzieci

WYGRALIŚMY!!!