Smog recyklingu w Warszawie

**14 listopada (środa) 2007 roku na ul.Chmielnej przy Galerii Centrum o godzinie 12.00 w Warszawie odbyła się parada z okazji Dnia Czystego Powietrza.**

- \"z Życia Warszawy >>\":[http://www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?news_cat_id=259&news_id=173508&layout=1&page=text&place=Lead01]
- \"z Gazety Stołeczne >>\":[ttp://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34886,4675709.html]
Roztańczony, ziejący ogniem SMOG (kukła smoka wykonana ze śmieci spalanych zazwyczaj w piecach domowych) wraz z dziećmi z warszawskich szkół będzie przekonywał przechodniów, by nie godzili się na zatruwanie powietrza przez swoich sąsiadów. Problem palenia śmieci w piecach domowych nie dotyczy tylko ubogich wsi. To raczej problem niewyedukowanych. W całym kraju na osiedlach domków jednorodzinnych i w dzielnicach willowych są ludzie, którym trzeba wykrzyczeć NIE TRUJCIE! Trzeba ludzi doinformować, nauczyć, a jak nie pomoże to i postraszyć prawnymi konsekwencjami łamania obowiązującego zakazu palenia śmieci. Dość już biernego tolerowania tego procederu. Chcemy by prawo było przestrzegane.

Podczas wydarzenia będą rozdawane ulotki, rozwiesimy transparenty, a rytm całemu wydarzeniu nadadzą przeszkadzajki z butelek plastikowych i okrzyki.

Dziennikarze otrzymają pakiet materiałów oraz informacje w jakich miejscach w kraju organizowany jest Dzień Czystego Powietrza.

ROWER POMAGA 2020

10 marzec 2020
Wystartowała VI edycja naszej akcji rowerowej
29 lutego kolejny kiermasz w Galerii Sfera

ZIELONA RĘKA

11 luty 2020
Już ponad 500 tysięcy uczestników
Dzięki waszemu wsparciu mamy 5 300 zł dla Fundacji Mysikrólik!!!