Smog recyklingu w Warszawie

**14 listopada (środa) 2007 roku na ul.Chmielnej przy Galerii Centrum o godzinie 12.00 w Warszawie odbyła się parada z okazji Dnia Czystego Powietrza.**

- \"z Życia Warszawy >>\":[http://www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?news_cat_id=259&news_id=173508&layout=1&page=text&place=Lead01]
- \"z Gazety Stołeczne >>\":[ttp://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34886,4675709.html]
Roztańczony, ziejący ogniem SMOG (kukła smoka wykonana ze śmieci spalanych zazwyczaj w piecach domowych) wraz z dziećmi z warszawskich szkół będzie przekonywał przechodniów, by nie godzili się na zatruwanie powietrza przez swoich sąsiadów. Problem palenia śmieci w piecach domowych nie dotyczy tylko ubogich wsi. To raczej problem niewyedukowanych. W całym kraju na osiedlach domków jednorodzinnych i w dzielnicach willowych są ludzie, którym trzeba wykrzyczeć NIE TRUJCIE! Trzeba ludzi doinformować, nauczyć, a jak nie pomoże to i postraszyć prawnymi konsekwencjami łamania obowiązującego zakazu palenia śmieci. Dość już biernego tolerowania tego procederu. Chcemy by prawo było przestrzegane.

Podczas wydarzenia będą rozdawane ulotki, rozwiesimy transparenty, a rytm całemu wydarzeniu nadadzą przeszkadzajki z butelek plastikowych i okrzyki.

Dziennikarze otrzymają pakiet materiałów oraz informacje w jakich miejscach w kraju organizowany jest Dzień Czystego Powietrza.

ZIELONA RĘKA 2021

20 listopad 2020
Już w pierwszym roku działania programu uczestniczyło w nim 518 572 osób. W 2021 planujemy aż 10 akcji!!!
Zapraszamy do Galerii SFERA i na PSZOK
ROWER POMAGA. Stwórz z nami największą w Polsce akcję spoleczno-rowerową!!!

DZIĘKUJEMY!!!

19 paźdzernik 2020
Aż 3250 zł dzięki WAM mamy z akcji Zabawki ratują zwierzaki dla Fundacji Psia Ekipa

Sadzimy czyste powietrze - 9.11