Rozalka

Wsparcie leczenia Rozalki to jeden z efektów Charytatywnego Kiermaszu Zabawek w Galeria Sfera Opiekuje się nią Domdlapsa i po leczeniu - teraz szuka dla niej nowego domu.

W naszych kiermaszach możecie brać udział cały czas ( najbliższy już jutro na PSZOK ul. Straconki) i cały czas tez możecie nam przynosić swoje używane książki, zabawki, gry, puzzle itd

A oto historia Rozalki: "Rozalka przybyła do bielskiego schroniska w Radys. Jest starszą sunią, ale ma mnóstwo energii i woli życia. Niestety utyka dotkliwie na łapę nawet po krótkim spacerku. Na początku spotkania z wolontariuszami bawi się radośnie i skacze, jednak po chwili widać, że bolą ja stawy nadgarstkowe.

Dzięki pieniądzom uzyskanym z kiermaszu Fundacji Arka, zabraliśmy Rozalkę do zaprzyjaźnionego weterynarza, który

wykonał komplet zdjęć rentgenowskich, usg, zbadał krew i okazało się, że suczka ma zwyrodnienia na piersiowym odcinku kręgosłupa, zwyrodnienia w nadgarstkach łap przednich (tzw niedźwiedzia łapa). W jednej łapie ma śrut po niegdysiejszym postrzale. Weterynarz wykonał pierwszy zabieg obstrzykiwania osoczem bogatopłytkowym. W planie są jeszcze dwa takie

zabiegi w odstępach trzymiesięcznych. Ponadto Rozalka dostaje codziennie suplement diety na odbudowanie chrząstek stawowych oraz olej CBD. Trudno nam powiedzieć, czy nastąpiła wyraźna poprawa. Kuracja wymaga czasu, ale przede wszystkim zależy nam na tym, by chociaż utrzymać obecna kondycje suczki, która pozwala jej cieszyć się życiem.

Poza zabiegami i regularnym leczeniem kluczowe jest znalezienie domu dla Rozalki. Poczucie bezpieczeństwa, dobre jedzenie, regularna aktywność, ale przede wszystkim obecność opiekuna i czułość sprawią, że sunia poprawi swoja kondycję i spędzi resztę życia kochana i zadbana".

Fotografie Rozalki Marta Lelek Dziękujemy!

KSIĄŻKA ZA DRZEWO

31 sierpień 2021
Posadź drzewo i odbierz książkę

Drzewko za surowce

23 sierpień 2021
Zapraszamy 28.08 do Szczyrku

Bardzo udana akcja w Wiśle

21 sierpień 2021
Dajemy rzeczom drugie życie. Ratujemy zwierzęta!
Już po raz 5 zapraszamy!