Rower Pomaga z Galerią SFERA

Startuje IV edycja akcji ROWER POMAGA z GALERIĄ SFERA

Podejmij sportowe wyzwanie i pomóż dzieciom w spełnieniu marzeń o własnym rowerze! Zapraszamy do włączenia się w IV edycję naszej charytatywnej akcji „Rower pomaga z Galerią SFERA”, w której każdy może pomóc dzieciom z domów dziecka oraz podopiecznym świetlic środowiskowych, a jednocześnie zadbać o własne zdrowie i kondycję fizyczną. Sportowe wyzwanie startuje już 1 sierpnia.

„Rower Pomaga z Galerią SFERA” to wspólne wyzwanie Galerii SFERA i Fundacji Ekologicznej ARKA, które łączy tematykę ekologiczną i społeczną. Partnerem akcji są marki Martes Sport Premium oraz KROSS - - lider rynku rowerowego w Polsce, które współfinansują nowe i bogato wyposażone rowery dla dzieci.

Akcja „Rower pomaga z Galerią SFERA” to świetna inicjatywa dla wszystkich sportowców, którzy przy okazji treningu mogą pomóc dzieciom. Zadanie jest bardzo proste – przed każdą wycieczką rowerową należy włączyć aplikację Endomondo „Rower Pomaga z Galerią SFERA”, która zliczy przejechane kilometry.

Można także dopisywać je na stronie www.rowerpomaga.pl zaznaczając akcję Rower Pomaga z Galerią SFERA 2020.

Dołącz do akcji pod tym linkiem

- Bielszczanie oraz mieszkańcy regionu bardzo chętnie angażują się w naszą akcję. Wyzwanie Galerii SFERA startuje 1 sierpnia. Przez cały miesiąc rowerzyści będą mogli przemierzać kilometry i jednocześnie spełniać dziecięce marzenia o własnym rowerze. Finał akcji odbędzie się 29 sierpnia w Galerii SFERA. Wtedy właśnie, dzięki współpracy ze sportowymi partnerami: Martes Sport Premium i KROSS, przekażemy rowery dzieciom z domów dziecka oraz świetlic środowiskowych – mówi Monika Magner, Dyrektor Galerii SFERA – Jest to także wyjątkowe wydarzenie dla wszystkich rodzin, podczas którego rodzice wraz z dziećmi mogą wziąć udział w grach, zabawach, warsztatach i innych rowerowych atrakcjach, przygotowanych przez Galerię SFERA.

W zeszłym roku w akcji „Rower pomaga z Galerią SFERA” rowerzyści przejechali ponad milion kilometrów! Dzięki ich zaangażowaniu SFERA przekazała dzieciom z domów dziecka oraz świetlic środowiskowych aż dziesięć rowerów.

Rower Pomaga w całym kraju

Tradycyjnie w akcji łączymy tematykę ekologiczną z społeczną. Namawiamy wszystkich rowerzystów, aby wpisywali przejechane na rowerze kilometry na stronie www.rowerpomaga.pl Od razu zobaczą w specjalnym kalkulatorze o ile ograniczyli emisje CO2, gdyby tę samą odległość pokonali samochodem.

Zeszłoroczna akcja już  okazała się dużym sukcesem. Przejechaliśmy ponad 62 miliony  kilometrów na rowerach i rozdaliśmy dzieciom z domów dziecka i świetlic środowiskowych 62 wymarzonych rowerów, a w sumie przez 5 lata 283. W akcji kilometry wpisało nam ponad 80 tysięcy uczestników .

To niesamowite że niewielkiej organizacji z Bielska-Białej udaje się już 6 rok z rzędu przygotować tak ogromne działanie ekologiczno – społeczne. A w tym roku mamy także międzynarodową edycję akcji, w której jeździmy dla dzieci/ sierot wojny na Ukrainie. W akcji Bikehelps.org już bierze udział ponad 7 tysięcy rowerzystów na całym świecie. W tym roku szczególnie podkreślamy prozdrowotne aspekty jazdy na rowerze, bo Rower Pomaga na ZDROWIE - podsumowuje Wojciech Owczarz.

ZIELONA RĘKA 2021

20 listopad 2020
Już w pierwszym roku działania programu uczestniczyło w nim 518 572 osób. W 2021 planujemy aż 10 akcji!!!
Zapraszamy do Galerii SFERA i na PSZOK
ROWER POMAGA. Stwórz z nami największą w Polsce akcję spoleczno-rowerową!!!

DZIĘKUJEMY!!!

19 paźdzernik 2020
Aż 3250 zł dzięki WAM mamy z akcji Zabawki ratują zwierzaki dla Fundacji Psia Ekipa

Sadzimy czyste powietrze - 9.11