Rower Pomaga dzieciom w Warszawie

Warszawcy rowerzyści w tym roku zrobili ogromną, dobrą robotę. 1436 rowerzystów przez niespełna miesiąc wyjeździło 572 049 rowerowych kilometrów. Tak świetny wynik spowodował, iż 4 rowery trafiły do Domu Dziecka nr 1 w Warszawie, a jeszcze warszawskie kilometry zostaną dołożone rowerowym drużynom z całej Polski, którym brakowało kilometrów do uzyskania roweru dla swoich dzieci.

Rower zostały przekazane na ręce Pani Prezydent Renaty Kaznowskiej podczas Pikniku z Klimatem, które każdego roku organizowany jest przez Urząd Miasta Warszawy w ramach "Partnertswa dla klimatu". Po uroczystości rowery zostały przekazane wychowankom Domu Dziecka nrr 1 w Warszawie.

Dziękujemy wszystkim warszawskim rowerzystom. Do zobaczenia za rok. Już przygotowujemy nowe atrakcje w ramach akcji Rower Pomaga.

Akcję Rower Pomaga wspierają: Wojewódzki Fundusz ochrony Środowiska w Katowicach, Lasy Państwowe, Grupa Kęty, Zakład Gospodarki Odpadami, Murapol S.A, Aqua S.A.

Dzień Czystego Powietrza

14 listopad 2017
Razem walczymy o czystego powietrze już od 2005 roku

DRZEWKO ZA SUROWCE

19 wrzesień 2017
Dziękujemy wszystkim i jedziemy dalej!!!
365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.