Rower Pomaga dzieciom w Warszawie

Warszawcy rowerzyści w tym roku zrobili ogromną, dobrą robotę. 1436 rowerzystów przez niespełna miesiąc wyjeździło 572 049 rowerowych kilometrów. Tak świetny wynik spowodował, iż 4 rowery trafiły do Domu Dziecka nr 1 w Warszawie, a jeszcze warszawskie kilometry zostaną dołożone rowerowym drużynom z całej Polski, którym brakowało kilometrów do uzyskania roweru dla swoich dzieci.

Rower zostały przekazane na ręce Pani Prezydent Renaty Kaznowskiej podczas Pikniku z Klimatem, które każdego roku organizowany jest przez Urząd Miasta Warszawy w ramach "Partnertswa dla klimatu". Po uroczystości rowery zostały przekazane wychowankom Domu Dziecka nrr 1 w Warszawie.

Dziękujemy wszystkim warszawskim rowerzystom. Do zobaczenia za rok. Już przygotowujemy nowe atrakcje w ramach akcji Rower Pomaga.

Akcję Rower Pomaga wspierają: Wojewódzki Fundusz ochrony Środowiska w Katowicach, Lasy Państwowe, Grupa Kęty, Zakład Gospodarki Odpadami, Murapol S.A, Aqua S.A.

Wejdź na www.kupdeske.pl, kup wirtualne deski i pomóż
Podaruj nam niepotrzebne książki i pomóż spełniać marzenia dzieci
10 rowerów trafi do dzieci na Pomorzu
Rekordowa akcja i 10 rowerów dla dzieci

Dajemy rzeczom drugie życie

2 sierpień 2018
Przywieź nam niepotrzebne rzeczy, my im damy drugie życie.
Drzewa Zjednoczonej Europy