Powietrze nie zna granic

Fundacja ekologiczna Arka i Stowarzyszenie „Region Beskidy” serdecznie zaprasza  na Piknik Ekologiczny Powietrze nie zna granic

dnia 18 maja 2018 piątek w godzinach do wyboru:

I tura 9.00 do 10.30

II tura 10.30 do 12.00

Pl. Chrobrego w Bielsku-Białej.

Podczas Pikniku Ekologicznego uczestnicy sami wygenerują prąd w Zielonym Kinie napędzanym rowerami, zdobędą wiedzę podczas zabaw w duże eko Memory oraz na gigantycznej Grze Planszowej. Odwiedzą nasze Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej, gdzie gry komputerowe zasilane są panelami fotowoltaicznymi i energią ze słońca. Każdy uczestnik dostanie piękna żywą sadzonkę kwiatka.

Warsztaty realizowane są w ramach  mikroprojektu pt. „Powietrze nie zna granic”, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu  INTERREG V-A Polska - Słowacja 2014-2020, którego celem jest podniesienie świadomości ekologicznej mieszkańców pogranicza polsko-słowackiego w zakresie negatywnych skutków degradacji środowiska naturalnego, w szczególności zanieczyszczenia powietrza.

Podaruj nam niepotrzebne książki i pomóż spełniać marzenia dzieci
10 rowerów trafi do dzieci na Pomorzu
Wejdź na www.kupdeske.pl, kup wirtualne deski i pomóż
Rekordowa akcja i 10 rowerów dla dzieci

Dajemy rzeczom drugie życie

2 sierpień 2018
Przywieź nam niepotrzebne rzeczy, my im damy drugie życie.
Drzewa Zjednoczonej Europy