Powietrze nie zna granic

Fundacja ekologiczna Arka i Stowarzyszenie „Region Beskidy” serdecznie zaprasza  na Piknik Ekologiczny Powietrze nie zna granic

dnia 18 maja 2018 piątek w godzinach do wyboru:

I tura 9.00 do 10.30

II tura 10.30 do 12.00

Pl. Chrobrego w Bielsku-Białej.

Podczas Pikniku Ekologicznego uczestnicy sami wygenerują prąd w Zielonym Kinie napędzanym rowerami, zdobędą wiedzę podczas zabaw w duże eko Memory oraz na gigantycznej Grze Planszowej. Odwiedzą nasze Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej, gdzie gry komputerowe zasilane są panelami fotowoltaicznymi i energią ze słońca. Każdy uczestnik dostanie piękna żywą sadzonkę kwiatka.

Warsztaty realizowane są w ramach  mikroprojektu pt. „Powietrze nie zna granic”, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu  INTERREG V-A Polska - Słowacja 2014-2020, którego celem jest podniesienie świadomości ekologicznej mieszkańców pogranicza polsko-słowackiego w zakresie negatywnych skutków degradacji środowiska naturalnego, w szczególności zanieczyszczenia powietrza.

Pikniki edukacyjne z CBRE

15 kwiecień 2019
W planach mamy 10 akcji z Mobilnym Centrum Edukacji Ekologicznej
Mamy dla was 5000 drzewek i 4000 kwiatków

LISTY DLA ZIEMI

8 kwiecień 2019
Ponad 130 tysięcy uczestników w tym roku z prawie 300 miejscowości, to największa akcja edukacji ekologicznej w Polsce!
Dzięki WAM uzbieraliśmy na zwierzęta 5700 zł!!! Dziękujemy wszystkim wolontariuszom i uczestnikom.
Dzieci i młodzież z domów dziecka i świetlic środowiskowych