Pierwszy kiermasz

Zapraszamy  15 maja  na pierwszy w tym roku Charytatywny Kiermasz Ekologiczny w godz. 11.00-14.00  do PSZOK.

Partnerem akcji są: Rekopol,  Miasto Bielsko-Biała, Biuro Gospodarki Odpadami oraz Zakład Gospodarki Odpadami  - ZGO.

Fundacja ekologiczna Arka zbiera od uczestników  niepotrzebne rzeczy (m.in. gry, zabawki, upominki, sprzęt sportowy i wiele innych – przykładowa lista w załączeniu) i raz w miesiącu w sobotę w PSZOK organizowany jest charytatywny kiermasz.

„Cieszy nas możliwość organizowania akcji lokalnej, nowoczesnej i tradycyjnie łączącej tematykę ekologiczną z społeczną. Super, że możemy robić coś lokalnie spotykając się z pozytywnym i ogromnym zainteresowaniem, a jeszcze możemy promować nowoczesne rozwiązania gospodarki zeroodpadowej.” – Wojciech Owczarz.

Każdy z nas ma w domu niepotrzebne rzeczy. Wyrzucić szkoda, a zbiera się ich coraz więcej. Teraz proponujemy dobre rozwiązanie. Można je przywieźć do PSZOK, a my damy im drugie życie i jeszcze pomożemy potrzebującym dzieciom. W ramach akcji będziemy zbierać od uczestników niepotrzebne rzeczy, organizować ich kiermasze, a pozyskane środki przeznaczać na ratowanie zwierząt".

Wszyscy zainteresowani mogą cały czas nam przywozić rzeczy na akcję w godzinach pracy PSZOK. Rzeczy te będą gromadzone w naszym Zielonym Kontenerze.

Rozalka

30 lipiec 2021
To działa. Dajemy rzeczom drugie życie. Ratujemy zwierzęta!

Posadziliśmy wodę

29 lipiec 2021
Akcja edukacyjna promująca ogrody deszczowe

Kot Gacek

28 lipiec 2021
Wsparliśmy leczenie kolejnego zwierzaka

Sadzimy wodę!

21 lipiec 2021
29 lipca każdy będzie mógł posadzić swoją roślinę i zabrać ja do domu. Zapraszamy!
Już zapraszamy na PSZOK na kolejny charytatywny kiermasz rzeczy używanych.