Nowa akcja PLUSZAKI RATUJĄ ZWIERZAKI

Nowa akcja ARKI „Pluszaki ratują zwierzaki”

Zapraszamy na inauguracyjny happening 12 marca o godz. 11.00 na pl. Bolka i Lolka w Galerii SFERA. Wspólnie z dziećmi z Szkoły Waldorfskiej  będziemy promować naszą nową akcję.

Zbieramy zabawki i rzeczy dla dzieci, organizujemy ich kiermasze, a środki przeznaczamy na pomoc zwierzętom i edukację w tym zakresie.

Tym razem pomagamy Fundacji Mysikrólik – Na Pomoc Dzikim Zwierzętom z Bielska-Białej.

Akcję „Pluszaki ratują zwierzaki” może wesprzeć każdy. Wystarczy przekazać w Punkcie Informacyjnym Galerii SFERA maskotki lub inne zabawki, którymi będą mogły bawić się inne dzieci i rodziny. Zbieramy także  pluszaki, zabawki, gry, puzzle, lego, klocki, zabawki drewniane, bajki i filmy na DVD itd., Ważne, aby zabawki były kompletne, czyste i w dobrym stanie.

Pluszaki  i inne zabawki zostaną wyczyszczone, a następnie wystawione na sprzedaż podczas charytatywnego kiermaszu, który odbędzie się w sobotę 6 kwietnia,  w foyer Galerii II.

To kolejny pomysł wpisujący się w nasz program edukacyjny „Dajemy rzeczom drugie życie”, w którym zachęcamy do nowoczesnego i odpowiedzialnego podejścia do naszych odpadów. Wiele rzeczy możemy naprawić lub przekazać organizacji społecznej. – wyjaśnia Wojciech Owczarz, prezes ARKI.

- Nowa akcja charytatywna „Pluszaki ratują zwierzaki”, organizowana wspólnie z Fundacją Ekologiczną ARKA, ma bardzo prosty mechanizm: przekazując pluszowe misie i inne maskotki na charytatywny kiermasz, pomagamy potrzebującym zwierzętom, które znajdują się pod opieką Fundacji Mysikrólik – mówi Monika Magner, Dyrektor Galerii SFERA – Wiemy, że nasi klienci chętnie wspierają wszystkie akcje charytatywne, które organizujemy, dlatego jestem przekonana, że i tym razem uda nam się zebrać fundusze na ratowanie dzikich zwierząt.

Akcja jest częścią programu edukacyjnego „Dajemy rzeczom drugie życie”, którego partnerami są: Urząd Miasta Bielska-Białej oraz Zakład Gospodarki Odpadami.

Przynieść nam surowce i odbierz ekologiczne, unikalne torby
W akcji Rower Pomaga przejechaliśmy już ponad 60 milionów kilometrów

Dajemy Rzeczom Drugie Życie

10 paźdzernik 2019
Znowu wspólnie z Zakładem Gospodarki Odpadami otwieramy nasz Zielony Kontener

ZIELONA RĘKA - już działamy!!!

10 paźdzernik 2019
Już prawie 50 tysięcy uczestników