MAMY REKORD ... ale jedziemy dalej!!!

Rowery w całym kraju

Tradycyjnie w akcji łączymy tematykę ekologiczną z społeczną. Namawiamy wszystkich rowerzystów, aby wpisywali przejechane na rowerze kilometry na stronie www.rowerpomaga.pl Od razu zobaczą w specjalnym kalkulatorze o ile ograniczyli emisje CO2, gdyby tę samą odległość pokonali samochodem.

Zeszłoroczna akcja okazała się dużym sukcesem. Przejechaliśmy ponad 50 milionów  kilometrów na rowerach i rozdaliśmy dzieciom z domów dziecka i świetlic środowiskowych 61 wymarzonych rowerów, a w sumie przez 4 lata 221. W akcji kilometry wpisało nam ponad 70 tysięcy uczestników .

To niesamowite że niewielkiej organizacji z Bielska-Białej udaje się już 5 rok z rzędu przygotować tak ogromne działanie ekologiczno – społeczne. A w tym roku mamy także międzynarodową edycję akcji, w której jeździmy dla dzieci/ sierot wojny na Ukrainie. W akcji Bikehelps.org już bierze udział ponad 2 tysiące rowerzystów na całym świecie - podsumowuje Wojciech Owczarz.

Akcję ROWER POMAGA wspierają: Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska w Katowicach, Grupa Kęty, Miasto Bielsko-Biała, Galeria Sfera, Lasy Państwowe oraz liczne gminy partnerskie.

BIKEHELPS.ORG

20 styczeń 2020
Pomóż nam zebrać pieniądze na 10 rowerów dla dzieci - sierot wojny na Ukrainie.
Dzięki Wam udało nam się zebrać 9 271,20 zł na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy!!!!
Dzięki WAM wsparliśmy schronisko dla zwierząt Przystań Ocalenie

Choinki Nadziei