MAMY REKORD ... ale jedziemy dalej!!!

Rowery w całym kraju

Tradycyjnie w akcji łączymy tematykę ekologiczną z społeczną. Namawiamy wszystkich rowerzystów, aby wpisywali przejechane na rowerze kilometry na stronie www.rowerpomaga.pl Od razu zobaczą w specjalnym kalkulatorze o ile ograniczyli emisje CO2, gdyby tę samą odległość pokonali samochodem.

Zeszłoroczna akcja okazała się dużym sukcesem. Przejechaliśmy ponad 50 milionów  kilometrów na rowerach i rozdaliśmy dzieciom z domów dziecka i świetlic środowiskowych 61 wymarzonych rowerów, a w sumie przez 4 lata 221. W akcji kilometry wpisało nam ponad 70 tysięcy uczestników .

To niesamowite że niewielkiej organizacji z Bielska-Białej udaje się już 5 rok z rzędu przygotować tak ogromne działanie ekologiczno – społeczne. A w tym roku mamy także międzynarodową edycję akcji, w której jeździmy dla dzieci/ sierot wojny na Ukrainie. W akcji Bikehelps.org już bierze udział ponad 2 tysiące rowerzystów na całym świecie - podsumowuje Wojciech Owczarz.

Akcję ROWER POMAGA wspierają: Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska w Katowicach, Grupa Kęty, Miasto Bielsko-Biała, Galeria Sfera, Lasy Państwowe oraz liczne gminy partnerskie.

Mamy dla dzieci 10 rowerów, ale musimy przejechać ponad 0,5 mln kilometrów. Pomożecie?

Konkurs ŁAPMY WODĘ

24 lipiec 2020
Do wygrania 30 beczek na wodę
Z ważnym programem odwiedzimy około 10 miast