BIKE HELPS

20 rowerów już rozdanych. Zobaczcie!

W roku 2019 w akcji BIKE HELPS planujemy przejechać wspólnie 20 milion rowerowych kilometrów przez rowerzystów z całego świata .

Pozwoli nam to rozdać dzieciom/ sierotom wojny na Ukrainie 20 rowerów.

A może uda się więcej? To zależy od WAS. Promujcie akcję!

Zasady

W naszej akcji bazujemy na społecznym zaufaniu do rowerzystów biorących w niej udział. Dlatego też dopuszczamy wpisywanie przejechanych kilometrów bezpośrednio na naszej stronie. To ukłon dla tych, którzy nie mają lub nie lubią aplikacji rowerowych. Osoby, które chcą wpisać więcej niż 300 rowerowych kilometrów prosimy o podzielenie tej trasy.

Zachęcamy do skorzystania z naszej akcji na Endomondo i Strava.

Można dołączyć TUTAJ

Endomondo https://www.endomondo.com/challenges/39233667

Strava https://www.strava.com/clubs/bikehelps

Start akcji

Prowadzona przez nas od 5 lat akcja Rower Pomaga, w której za przejechane kilometry przekazujemy rowery dla dzieci z domów dziecka będzie także prowadzona jako projekt międzynarodowy. Chcemy wspólnie z rowerzystami z całego świata jeździć dla dzieci/ sierot wojny na Ukrainie.

Rowery dla sierot wojny na Ukrainie

Dzięki nawiązaniu współpracy z grupom „Dzieci niebiańskiego legionu” z Ukrainy chcemy przekazać już w czerwcu na Dzień Dziecka pierwszych 20 rowerów dzieciom/ sierotom wojny na Ukrainie.

Rozdaniu rowerów towarzyszył widowiskowy happening. Zobaczcie jak to wyglądało z lotu ptaka. Zdjęcia dzięki współpracy z Marcinem Szendołem z Nowe Studio z Bielska-Białej.

Mamy doświadczenie i armię zaprzyjaźnionych rowerzystów

Fundacja ekologiczna ARKA ma już duże doświadczenie w organizacji tego typu akcji. W czasie 5 lat akcji Rower Pomaga przekazaliśmy dzieciom 221 rowerów. Damy radę!

Grupa Kęty

Dzieci niebiańskiego legionu

Towarzystwo Przyjaciół Bielska-Białej i Podbeskidzia

ROWER POMAGA 2020

10 marzec 2020
Wystartowała VI edycja naszej akcji rowerowej
29 lutego kolejny kiermasz w Galerii Sfera

ZIELONA RĘKA

11 luty 2020
Już ponad 500 tysięcy uczestników
Dzięki waszemu wsparciu mamy 5 300 zł dla Fundacji Mysikrólik!!!