Książka wspiera bohatera

KSIĄŻKI po raz XVII. Czy znowu będą tłumy?

Już 29 lutego kolejny w tym roku Charytatywny Kiermasz Książek w Galerii SFERA.

„ To bardzo cieszy jak się przygotowuje akcję, na którą tyle osób czeka każdego miesiąca. To już trzeci rok, gdy dzięki gościnności Galerii Sfera  organizujemy akcję Książka wspiera bohatera i cały czas praktycznie się ona rozwija. Warto podkreślić iż zaangażowanych w nią jest około 100 instytucji w ciągu roku. To są punkty, w których zbieramy książki. Przedszkola i szkoły w całej Polsce, które zbierają je na swoim terenie. Partnerzy akcji, dzięki którym udaje się ją organizować już po raz trzeci. I na koniec bardzo dobra informacja, dzięki współpracy z Galerią Sfera będziemy się spotykać na książkowych kiermaszach także cały 2020 rok- wyjaśnia Wojciech Owczarz, jej pomysłodawca.

A miłośnicy ludzi, książek i środowiska  będą mieli kolejną okazję do nabycia po okazyjnych cenach ciekawych książek oraz wsparcia dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych już 29 lutego w Galerii Sfera.

Więcej informacji – www.ksiazkawspierabohatera.pl i na  FB akcji.

Zbieramy cały czas! Nowe punkty!

Dla tych osób, które chciałyby nam przynieść swoje niepotrzebne książki dobra informacja. Najlepiej przynieść je do Punktu Informacyjnego w Galerii Sfera I, ale w naszym mieście i okolicy jest już kilkanaście miejsc, w których możecie to zrobić. Szczegóły na stronie internetowej akcji i na FB Arki.

Zachęcamy do zorganizowania zbiórki przedszkola i szkoły, firmy i instytucje z naszego miasta i okolic. To akcja, w której wszyscy wygrywają. Możecie Państwo przekazać swoje niepotrzebne książki na naszą akcję, jej uczestnicy nabywają je po bardzo atrakcyjnych cenach, a na końcu wygrywają dzieci.

Dlaczego Książka wspiera bohatera?

Akcja KSIĄŻKA WSPIERA BOHATERA jest dla tych, którzy lubią ludzi, książki i środowisko. To inicjatywa Fundacji Ekologicznej ARKA, która łączy w sobie kilka aspektów; ochrona środowiska, edukacja kulturalna i pomoc społeczna. Zbieramy od zaprzyjaźnionych osób i uczestników akcji niepotrzebne książki, organizujemy ich kiermasze dając im „drugie życie”, a za zebrane środki fundujemy bilety do kin, teatrów dzieciom z domów dziecka, świetlic środowiskowych oraz spełniamy ich zielone marzenia.

W akcji chodzi nam o promocję społecznych postaw, o pomoc różnorodnym inicjatywą obywatelskim, o budowanie wspólnoty, w której RAZEM robimy coś dla innych.  Każdy może zostać bohaterem na miarę swoich możliwości.

Partnerzy akcji

Galeria Sfera, Zakład Gospodarki Odpadami, Urząd Miasta Bielska-Białej, Grupa Kęty i E-Words

DZIĘKUJEMY!!!

19 paźdzernik 2020
Aż 3250 zł dzięki WAM mamy z akcji Zabawki ratują zwierzaki dla Fundacji Psia Ekipa

Sadzimy tlen

12 paźdzernik 2020
Zgłoś posadzone drzewo, wygraj nagrody!
Początkiem listopada startujemy!

Sadzimy czyste powietrze - 9.11

12 paźdzernik 2020
Już wkrótce startuje nasza nowa akcja