VI edycja akcji „Krzesła dla WOŚP”

Galeria SFERA, Zespół Szkół Plastycznych oraz Fundacja Ekologiczna ARKA zapraszają na kolejną edycję akcji „Krzesła dla WOŚP”.

.Dziękujemy!!! Zebraliśmy 7 800 zł dla WOŚP!!!

Bardzo dziękujemy Galerii SFERA oraz uczniom i nauczycielkom bielskiego Plastyka.

I zapraszamy za rok!!!

Wszystkie krzesła można zobaczyć tutaj

Galeria SFERA wymieniając krzesła w swoim obiekcie postanowiła włączyć się w nurt tzw. upcyklingu. Do projektu zaproszony został Zespół Szkół Plastycznych, który w latach 2017-2022 wykonał kilkadziesiąt pięknych krzeseł. Dla ARKI zaangażowanie się w ten projekt było po prostu kontynuacją licznych naszych proekologicznych działań.

Podarowane przez Galerię, nieużywane już krzesła, zostały poddane upcyklingowi i dzięki wyobraźni oraz zdolnościom młodych artystów zyskały drugie życie, a także nową, kolorową odsłonę. Uczniowie pomalowali 15 krzeseł według własnych projektów pod okiem nauczycielek p. Agaty Ruman i Klaudii Lato.  Każde z nich wyróżnia się wyjątkowym zdobnictwem i unikatową kolorystyką.

Razem z Wielką Orkiestrą po raz kolejny chcemy bić rekordy licząc na szczodre serca mieszkańców Bielska-Białej. Zapraszamy wszystkich do Galerii SFERA w ostatni weekend stycznia, by na własne oczy przekonać się, jak piękne mogą być przedmioty użytkowe, którym dano nowe życie, a także by wziąć udział nie tylko w aukcji, ale i zbiórce – każda złotówka przekazana na rzecz Fundacji ma znaczenie – mówi Dagmara Gąsiorek, Marketing Manager Galerii SFERA.

– Bardzo dziękujemy uczniom i nauczycielom z bielskiego Plastyka za, już 6 edycję akcji Krzesła dla WOŚP. Zwłaszcza teraz, w tak trudnych czasach, ich zaangażowanie chciałbym bardzo uhonorować. Także uczestnicy akcji w swoich komentarzach są pełni uznania. Te krzesła są pełne dobra, talentu i zaangażowania. Bardzo dziękujemy!  – mówi Wojciech Owczarz, prezes Fundacji Ekologicznej ARKA.

Krzesła będą wystawione od środy 26 stycznia, aż do dnia finału we foyer Galerii SFERA II, a środki uzyskane z ich sprzedaży trafią na konto Fundacji WOŚP, która w tym roku prowadzi zbiórkę na rzecz polskiej okulistyki dziecięcej. Licytacja krzeseł odbędzie się 30 stycznia w dniu finału WOŚP, w niedzielę handlową, od godziny 15.00.

Przez 7 lat w akcji ROWER POMAGA przekazaliśmy już 366 rowerów dzieciom z domów dziecka

Bilety dla dzieci

20 wrzesień 2022