Kolejnych 20 rowerów dla dzieci

W akcji zamieniamy przejechane rowerowe kilometry na rowery dla dzieci z domów dziecka i organizacji społecznych. Tradycyjnie 1 milion przejechanych kilometrów to 1 rower. Podczas 7 lat realizacji akcji przekazaliśmy dzieciom z domów dziecka już 366 rowerów.

Kilometry można wpisywać na: nowej stronie www.rowerpomaga.pl lub dołączyć do klubu Rower Pomaga na STRAVA.

Na stronie internetowej akcji Rower Pomaga można dodawać swoje rowerowe trasy. Wystarczy nacisnąć przycisk „Dodaj trasę” na stronie głównej i uzupełnić formularz. Po kliknięciu tego przycisku istnieje też możliwość połączenia się z aplikacją Strava i wybranie trasy, którą chcemy dołączyć do akcji (tylko trasy z 2022 roku). Trasy są przypisywane do użytkowników, dlatego jest możliwość przeprowadzenia konkursu na najbardziej aktywnych rowerzystów.

Czas na oficjalną inaugurację naszej akcji w roku 2022. Oficjalnie zaczynamy, chociaż już mamy prawie 2 mln rowerowych kilometrów przejechanych w tym roku. Będą także zmiany. Do współpracy zapraszamy Partnerów Społecznych i Ambasadorów akcji. Chcemy budować ogólnopolską, rowerową społeczność. Wrażliwą, aktywną i pomagającą dzieciom i zwierzętom– Wojciech Owczarz, pomysłodawca akcji. I bardzo się cieszymy, iż wieloletni Partner naszej akcji Grupa Kęty został także w tym roku jej Głównym Partnerem. W tych trudnych czasach, to dla nas bardzo ważne!

Cieszę się, że nasza firma może wspierać takie inicjatywy- mówi Dyrektor ds. CSR Monika Sobczak. Z jednej strony rowery trafiają do dzieci i młodzieży z domów dziecka, z drugiej sami jeździmy na rowerach, jesteśmy aktywni i bardziej ekologiczni. Bardzo mi zależy aby coraz większa grupa pracowników korzystała z roweru np, w drodze do pracy. Mamy przygotowane specjalne zadaszenia i parkingi rowerowe. Jak co roku zapraszam wszystkich pracowników Grupy Kapitałowej do wspólnej jazdy.

Rower Pomaga Zwierzętom

To nowa odsłona naszej akcji. Dołącz do akcji ROWER POMAGA zwierzętom, w której rowerowe kilometry zamieniamy na jedzenie dla zwierząt! Wystarczy przejechać 100 kilometrów, a my kupimy zwierzętom kilogram marchwi, buraka czy kapusty. Chcemy pomóc prawie 500 zwierzętom z zaprzyjaźnionej Przystani Ocalenie.

Wystarczy dołączyć do Klubu „Rower Pomaga zwierzętom”  na  aplikacji Strava,

lub wpisać przejechane kilometry na stronie rowerpomaga.pl cel – Rower Pomaga zwierzętom

Trzeba przejechać 100 kilometrów, a my kupimy zwierzętom kilogram marchwi, buraka czy kapusty.

Inspiracją do akcji była ARKA, klacz którą wykupiliśmy w zeszłym tygodniu z transportu na rzeź, a która właśnie przebywa w Przystani. Obiecaliśmy pomóc w jej utrzymaniu. Ale w Przystani jest prawie 500 zwierząt, które potrzebują pomocy. – wyjaśnia Wojciech Owczarz, prezes Fundacji ekologicznej ARKA.

Partnerami akcji są:  Grupa Kęty S.A., Aluprof S.A., Alupol Packaging S.A., Miasto Bielsko-Biała, Miasto Katowice.

Bilety dla dzieci

20 wrzesień 2022