Kolejne rowery dla dzieci

VI edycja akcji ROWER POMAGA

Zapraszamy na happening 18.09 godz.11.00 Rynek w Katowicach.

To już VI edycja naszej akcji, w której zamieniamy wasze rowerowe kilometry na wymarzone rowery dla dzieci z domów dziecka.

W tym roku można je wpisywać na stronie rowerpomaga.pl lub na aplikacji Endomondo pod linkiem:

To nowa odsłona naszej akcji. Zapraszamy w niej miasta do  rywalizacji na Endomondo, a później do współpracy i wzajemnej pomocy.  Za każdy milion kilometrów, które rowerzyści dodadzą do akcji „Rower Pomaga w Katowicach”  przekazujemy rower wybranej przez Was organizacji czy instytucji.

Rowery w całym kraju

Tradycyjnie w akcji łączymy tematykę ekologiczną z społeczną. Namawiamy wszystkich rowerzystów, aby wpisywali przejechane na rowerze kilometry na stronie www.rowerpomaga.pl Od razu zobaczą w specjalnym kalkulatorze o ile ograniczyli emisje CO2, gdyby tę samą odległość pokonali samochodem.

Zeszłoroczna akcja okazała się dużym sukcesem. Przejechaliśmy ponad 62 milionów  kilometrów na rowerach i rozdaliśmy dzieciom z domów dziecka i świetlic środowiskowych 62 wymarzonych rowerów, a w sumie przez 5 lat 283. W akcji kilometry wpisało nam ponad 70 tysięcy uczestników .

To niesamowite że niewielkiej organizacji z Bielska-Białej udaje się już 6 rok z rzędu przygotować tak ogromne działanie ekologiczno – społeczne. A w tym roku mamy także międzynarodową edycję akcji, w której jeździmy dla dzieci/ sierot wojny na Ukrainie. W akcji Bikehelps.org już bierze udział ponad 7500 tysiąca rowerzystów na całym świecie - podsumowuje Wojciech Owczarz.

Akcję ROWER POMAGA wspierają: Grupa Kęty, Miasto Bielsko-Biała, Miasto Katowice, Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska w Katowicach oraz liczne gminy partnerskie.

DZIĘKUJEMY!!!

19 paźdzernik 2020
Aż 3250 zł dzięki WAM mamy z akcji Zabawki ratują zwierzaki dla Fundacji Psia Ekipa

Sadzimy tlen

12 paźdzernik 2020
Zgłoś posadzone drzewo, wygraj nagrody!
Początkiem listopada startujemy!

Sadzimy czyste powietrze - 9.11

12 paźdzernik 2020
Już wkrótce startuje nasza nowa akcja