Kolejne Charytatywne Kiermasze Książek

KSIĄŻKA WSPIERA BOHATERA

Już 23 i 24 lutego kolejny w tym roku Charytatywny Kiermasz Książek w Galerii SFERA.

Miłośnicy ludzi, książek i środowiska  będą mieli kolejną okazję do nabycia po okazyjnych cenach ciekawych książek oraz wsparcia dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych.

Środki zebrane podczas ubiegłorocznej akcji pozwoliły już wesprzeć prawie 2 tysiące dzieci z Bielska-Białej i okolic. A jeszcze cały czas prowadzimy dla nich warsztaty.

Dlaczego Książka wspiera bohatera?

Akcja KSIĄŻKA WSPIERA BOHATERA jest dla tych, którzy lubią ludzi, książki i środowisko. To inicjatywa Fundacji Ekologicznej ARKA, która łączy w sobie kilka aspektów; ochrona środowiska, edukacja kulturalna i pomoc społeczna. Zbieramy od zaprzyjaźnionych osób i uczestników akcji niepotrzebne książki, organizujemy ich kiermasze dając im „drugie życie”, a za zebrane środki fundujemy bilety do kin, teatrów dzieciom z domów dziecka, świetlic środowiskowych oraz spełniamy ich zielone marzenia.

W akcji chodzi nam o promocję społecznych postaw, o pomoc różnorodnym inicjatywą obywatelskim, o budowanie wspólnoty, w której RAZEM robimy coś dla innych.  Każdy może zostać bohaterem na miarę swoich możliwości.

Partnerzy akcji

Galeria Sfera, Zakład Gospodarki Odpadami, Urząd Miasta Bielska-Białej, Grupa Kęty i E-Words

Kolejny Kiermasz książek odbędzie się 30-31 marca.

Jeździmy dla dzieci z domów dziecka i organizacji społecznych

23 marca Torba za surowce

19 marzec 2019
1000 unikalnych, ekologicznych toreb