Kolejna edycja akcji "Torba za surowce"

18 marca przeprowadziliśmy kolejną edycję zbiórki odpadów "Torba za surowce". W zamian za przyniesione puszki, szklane opakowania i makulaturę uczestnicy otrzymali ekologiczne torby.

Zbiórka odbyła się w nowym Punkcie Selektywnej Zbiórki Odpadów na rogu ulic Leszczyńskiej i Straconki. Każde 20 kg makulatury, 20 kg szkła lub 40 puszek wymienialiśmy na ekologiczne, bawełniane torby na zakupy. Nadruki na torbach zaprojektowali znani artyści: Krzysztof Kokoryn, Małgorzata Rozenau, Dariusz Paczkowski, Wiesław Łysakowski, Alicja Jakimow, Maciej Szymonowicz, Andrzej Mleczko i Andrzej Rysuje, a także instytucje: TS Podbeskiedzie, Radio Bielsko i Kurier Radia Bielsko. Akcji patronowali Urząd Miejski w Bielsku-Białej, Zakład Gospodarki Odpadami oraz BWA.

Zebrane surowce zostaną sprzedane, a za pozyskane środki zakupimy rowery dla dzieci z Domów Dziecka i świetlic środowiskowych w ramach naszej akcji Rower Pomaga.

Wszystkie wzory toreb można zobaczyć na naszym Facebooku.

Akcja "Torba za surowce"

ARKA NAGRODZONA

14 czerwiec 2017
Zostaliśmy nagrodzeni przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska w Katowicach

ARKA w trasie

7 czerwiec 2017

DZIEŃ ZDROWY

26 maj 2017
Ekologia i zdrowie.
365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.