Kochasz dzieci – nie pal śmieci w Niepołomicach

Promoted

Ponad tysiąc uczniów wzięło udział w prelekcjach „Kochasz dzieci – nie pal śmieci" zorganizowanych przez Urząd Miasta i Gminy w Niepołomicach. Ich tematem była niska emisja i jakość powietrza, którym oddychamy.

Spotkania z młodzieżą gimnazjalną i szkół średnich odbywały się przez dwa dni – 26 i 27 stycznia. Miały na celu zwiększenie świadomości ekologicznej wśród młodzieży, a poprzedził je zorganizowany 7 stycznia na Rynku pokaz ekologicznego palenia w tradycyjnych piecach. Nasze spotkania z młodzieżą zbiegły się z jeszcze jednym proekologicznym działaniem Gminy Niepołomice: montażem czujników monitorujących stan powietrza.

Foto: http://www.niepolomice.eu

29 marca na placu Chrobrego w Bielsku-Białej odbyła się kolejna akcja Drzewa Zjednoczonej Europy.

Drzewko za surowce

31 marzec 2017
Już 1 kwietnia zapraszamy na Sarni Stok na następną akcję Drzewko za surowce.
Międzynarodowy program Drzewa Zjednoczonej Europy realizuje dwa główne cele: edukację ekologiczną i promocję idei integracji europejskiej.
18 marca przeprowadziliśmy kolejną edycję zbiórki odpadów "Torba za surowce". W zamian za przyniesione puszki, szklane opakowania i makulaturę uczestnicy otrzymali ekologiczne torby.
10 marca na Placu Chrobrego w Bielsku-Białej zainaugurowaliśmy III edycję ogólnopolskiej akcji "Rower Pomaga". Wraz z uczniami bielskiej Szkoły Podstawowej nr 3 ułożyliśmy wielkie serce z 50 ...
365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.