Kochasz dzieci, nie pal śmieci!

#### Warsztaty w szkołach
**Odbyły się już pierwsze warsztaty realizowane w ramach projektu „Kochasz dzieci, nie pal śmieci!”. Możemy przeprowadzić je bezpłatnie dzięki dofinansowaniu ze środków Uni Europejskiej. \"Więcej >>\":[http://www.fundacjaarka.pl/programy/kochasz-dzieci-nie-pal-smieci/warsztaty-w-szkolach]**
Pierwsza część zajęć ma charakter warsztatowy. Uczestnicy samodzielnie odbijają szablony z motywami ekologicznymi na przyniesionych przez siebie koszulkach (bawełniane, jasne kolory, bez nadruków).
Druga część zajęć ma charakter pogadanki na temat zagrożeń ekologicznych szczególnie związanych z gospodarką odpadami. Zachęca ona do udziału w naszych działaniach, które dotyczą problemu spalania śmieci w gospodarstwach domowych. Palenie śmieci w piecach domowych jest szkodliwe dla zdrowia i środowiska.
Podczas spotkania prezentowane są także działania Fundacji Ekologicznej Arka. Zajęcia pomagają młodym ludziom przyswoić wiedzę ekologiczną w atrakcyjny i ciekawy sposób.

Warsztaty są adresowane do zorganizowanych grup szkolnych maksymalnie 25 osobowych. Zajęcia trwają 2 godziny lekcyjne. Fundacja Ekologiczna Arka zapewnia uczestnikom zestaw bezpłatnych materiałów edukacyjnych (biuletyny, ulotki, plakaty) oraz materiały warsztatowe (farby, wałki, specjalnie zaprojektowane i wycięte szablony z okolicznościowymi wzorami ekologicznymi).

ZIELONA RĘKA 2021

20 listopad 2020
Już w pierwszym roku działania programu uczestniczyło w nim 518 572 osób. W 2021 planujemy aż 10 akcji!!!
Zapraszamy do Galerii SFERA i na PSZOK
ROWER POMAGA. Stwórz z nami największą w Polsce akcję spoleczno-rowerową!!!

DZIĘKUJEMY!!!

19 paźdzernik 2020
Aż 3250 zł dzięki WAM mamy z akcji Zabawki ratują zwierzaki dla Fundacji Psia Ekipa

Sadzimy czyste powietrze - 9.11