Kochasz dzieci, nie pal śmieci!

#### Warsztaty w szkołach
**Odbyły się już pierwsze warsztaty realizowane w ramach projektu „Kochasz dzieci, nie pal śmieci!”. Możemy przeprowadzić je bezpłatnie dzięki dofinansowaniu ze środków Uni Europejskiej. \"Więcej >>\":[http://www.fundacjaarka.pl/programy/kochasz-dzieci-nie-pal-smieci/warsztaty-w-szkolach]**
Pierwsza część zajęć ma charakter warsztatowy. Uczestnicy samodzielnie odbijają szablony z motywami ekologicznymi na przyniesionych przez siebie koszulkach (bawełniane, jasne kolory, bez nadruków).
Druga część zajęć ma charakter pogadanki na temat zagrożeń ekologicznych szczególnie związanych z gospodarką odpadami. Zachęca ona do udziału w naszych działaniach, które dotyczą problemu spalania śmieci w gospodarstwach domowych. Palenie śmieci w piecach domowych jest szkodliwe dla zdrowia i środowiska.
Podczas spotkania prezentowane są także działania Fundacji Ekologicznej Arka. Zajęcia pomagają młodym ludziom przyswoić wiedzę ekologiczną w atrakcyjny i ciekawy sposób.

Warsztaty są adresowane do zorganizowanych grup szkolnych maksymalnie 25 osobowych. Zajęcia trwają 2 godziny lekcyjne. Fundacja Ekologiczna Arka zapewnia uczestnikom zestaw bezpłatnych materiałów edukacyjnych (biuletyny, ulotki, plakaty) oraz materiały warsztatowe (farby, wałki, specjalnie zaprojektowane i wycięte szablony z okolicznościowymi wzorami ekologicznymi).

DZIEŃ CZYSTEGO POWIETRZA

14 listopad 2022
Ustanowiona przez nas w 2005 roku akcja edukacyjna
Dzięki akcji w tym roku kupiliśmy 1050 biletów do kina dla dzieci z domów dziecka