Charytatywny Kiermasz Książek

Akcja KSIĄŻKA WSPIERA BOHATERA jest dla tych, którzy lubią ludzi, książki i środowisko.

25 lutego, 10.00-20.00 zapraszamy do Galerii SFERA na I Charytatywny Kiermasz Książek. Mamy dla was już ponad 1000 książek już od … 1 zł. Nabywając je wspieracie dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych.

Fundacja Ekologiczna ARKA zaprasza na nasz nowy projekt pt. Książka wspiera bohatera.

Dajemy drugie życie książkom. Promujemy społeczne postawy.

SPEŁNIAMY ZIELONE MARZENIA DZIECI

To nowa inicjatywa Fundacji Ekologicznej ARKA, która łączy w sobie kilka aspektów; ochrona środowiska, edukacja kulturalna i pomoc społeczna. Zbieramy od zaprzyjaźnionych osób i uczestników akcji niepotrzebne książki, organizujemy ich kiermasze dając im „drugie życie”, a za zebrane środki fundujemy bilety do kin, teatrów dzieciom z domów dziecka, świetlic środowiskowych oraz spełniamy ich zielone marzenia.

Dlaczego Książka wspiera bohatera?

Chodzi nam o promocję społecznych postaw, o pomoc różnorodnym inicjatywą obywatelskim, o budowanie wspólnoty, w której RAZEM robimy coś dla innych.  Każdy może zostać bohaterem na miarę swoich możliwości.

„Odzew na akcję jest rewelacyjny. Mamy już ponad 1000 książek. Włączyło się mnóstwo środowisk. Teraz czas na WAS. Środki, które zbierzemy pomogą dzieciom z domów dziecka i świetlic środowiskowych– wyjaśnia Wojciech Owczarz, jej pomysłodawca.

Każdy kto chce przyłączyć się do akcji może jeszcze  przynieść nam „niepotrzebne książki” do 25 lutego do Galerii SFERA do Punktu Informacyjnego.

Akcja organizowana jest w ramach całorocznego programu edukacji ekologicznej „Wszystkie kolory recyklingu” realizowanego z Miastem Bielsko-Biała oraz Zakładem Gospodarki Odpadami ZGO.

Więcej informacji: Wojciech Owczarz, w.owczarz@fundacjaarka.pl, 609 267 020

Owsiak, Wojciechowska, Biedroń, Pieronek. Zobacz co ich łączy!

Rozbłysły Choinki Nadziei

7 grudzień 2018
Już po raz 14-sty zainaugurowaliśmy naszą akcję

14 DZIEŃ CZYSTEGO POWIETRZA