Inauguracja Drzew Zjednoczonej Europy za nami

Promoted

3 marca w ośrodku ARKI  odbyła się inauguracja międzynarodowego programu Drzewa Zjednoczonej Europy. Podczas wydarzenia posadziliśmy w naszym ogrodzie pierwsze Drzewo Zjednoczonej Europy.

W ten sposób zainicjonaliśmy nasz najnowszy, międzynarodowy projekt, łączący tematykę ekologiczną z promocją idei integracji europejskiej.

W przygotowanym przez nas programie chcemy dosłownie „zakorzenić” ideę Zjednoczonej Europy. Rozpoczynamy ruch sadzenie Drzew Zjednoczonej Europy.  W marcu posadzimy pierwsze drzewa, a już w kwietniu uruchomimy portal, na którym będzie licznik posadzonych drzew. Sadzenie drzew będzie osią programu, a wokoło tej idei będziemy organizować liczne działania edukacyjne, mamy nadzieję w wielu europejskich miastach.

Szukamy partnerów i sponsorów programu Drzew Zjednoczonej Europy.

Listy dla Ziemi

26 kwiecień 2017
Cała Polska listy pisze. Razem dbamy o Ziemię.

Drzewko za surowce

31 marzec 2017
Już 1 kwietnia zapraszamy na Sarni Stok na następną akcję Drzewko za surowce.
29 marca na placu Chrobrego w Bielsku-Białej odbyła się kolejna akcja Drzewa Zjednoczonej Europy.
18 marca przeprowadziliśmy kolejną edycję zbiórki odpadów "Torba za surowce". W zamian za przyniesione puszki, szklane opakowania i makulaturę uczestnicy otrzymali ekologiczne torby.
Międzynarodowy program Drzewa Zjednoczonej Europy realizuje dwa główne cele: edukację ekologiczną i promocję idei integracji europejskiej.
365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.