Inauguracja Drzew Zjednoczonej Europy za nami

Promoted

3 marca w ośrodku ARKI  odbyła się inauguracja międzynarodowego programu Drzewa Zjednoczonej Europy. Podczas wydarzenia posadziliśmy w naszym ogrodzie pierwsze Drzewo Zjednoczonej Europy.

W ten sposób zainicjonaliśmy nasz najnowszy, międzynarodowy projekt, łączący tematykę ekologiczną z promocją idei integracji europejskiej.

W przygotowanym przez nas programie chcemy dosłownie „zakorzenić” ideę Zjednoczonej Europy. Rozpoczynamy ruch sadzenie Drzew Zjednoczonej Europy.  W marcu posadzimy pierwsze drzewa, a już w kwietniu uruchomimy portal, na którym będzie licznik posadzonych drzew. Sadzenie drzew będzie osią programu, a wokoło tej idei będziemy organizować liczne działania edukacyjne, mamy nadzieję w wielu europejskich miastach.

Szukamy partnerów i sponsorów programu Drzew Zjednoczonej Europy.

DRZEWKO ZA SUROWCE

19 wrzesień 2017
Uroczyste wręczenie na Pikniku z Klimatem
Dziękujemy wszystkim i jedziemy dalej!!!

ARKA NAGRODZONA

14 czerwiec 2017
Zostaliśmy nagrodzeni przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska w Katowicach
365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.