III Akcja Książka Wspiera Bohatera

Akcja KSIĄŻKA WSPIERA BOHATERA jest dla tych, którzy lubią ludzi, książki i środowisko.

29-30 czerwca 2018 od  9.00-20.00 zapraszamy do Galerii SFERA na III Charytatywny Kiermasz Książek. Mamy dla was już ponad 2000 książek już od … 1 zł. Nabywając je wspieracie dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych.

Książki na kiermasz można nadal przynosić do naszych punktów zbiórki:

- punk informacyjny Galerii Sfera

- Punkty Selektywnej Zbiurki Odpadów Komunalnych (PSZOK)

- kawiarnia Aquarium w BWA

- bistro Masala

Gminny Ośrodek Kultury "Promyk" w Bystrej gmina Wilkowice

Lub wysłać na nasz adres:

Fundacja Ekologiczna ARKA

ul. Kosmiczna 15B

43-300 Bielsko Biała

Dajemy drugie życie książkom.

Promujemy społeczne postawy.

SPEŁNIAMY MARZENIA DZIECI

To nowa inicjatywa Fundacji Ekologicznej ARKA, która łączy w sobie kilka aspektów; ochrona środowiska, edukacja kulturalna i pomoc społeczna. Zbieramy od zaprzyjaźnionych osób i uczestników akcji niepotrzebne książki, organizujemy ich kiermasze dając im „drugie życie”, a za zebrane środki fundujemy bilety do kin, teatrów dzieciom z domów dziecka, świetlic środowiskowych oraz spełniamy ich zielone marzenia.

Dlaczego Książka wspiera bohatera?

Chodzi nam o promocję społecznych postaw, o pomoc różnorodnym inicjatywą obywatelskim, o budowanie wspólnoty, w której RAZEM robimy coś dla innych.  Każdy może zostać bohaterem na miarę swoich możliwości.

„Odzew na pierwszą  akcję był rewelacyjny. Nabywców znalazło ponad 1000 książek i udało się zebrać ponad 4500 zł. Za te środki już ufundowaliśmy bilety do kina dla ponad 100 dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych – wyjaśnia Wojciech Owczarz, jej pomysłodawca.

Akcja organizowana jest w ramach całorocznego programu edukacji ekologicznej „Wszystkie kolory recyklingu” realizowanego z Miastem Bielsko-Biała oraz Zakładem Gospodarki Odpadami ZGO. Akcję wspiera także Nadleśnictwo Bielsko.

Pikniki edukacyjne z CBRE

15 kwiecień 2019
W planach mamy 10 akcji z Mobilnym Centrum Edukacji Ekologicznej
Mamy dla was 5000 drzewek i 4000 kwiatków

LISTY DLA ZIEMI

8 kwiecień 2019
Ponad 130 tysięcy uczestników w tym roku z prawie 300 miejscowości, to największa akcja edukacji ekologicznej w Polsce!
Dzięki WAM uzbieraliśmy na zwierzęta 5700 zł!!! Dziękujemy wszystkim wolontariuszom i uczestnikom.
Dzieci i młodzież z domów dziecka i świetlic środowiskowych