II edycja akcji Pluszaki ratują zwierzaki

Zapraszamy na inauguracyjny happening 6 czerwca o godz. 10.00 na pl. Bolka i Lolka w Galerii SFERA. Wspólnie z dziećmi z Szkoły Podstawowej Kopaliński będziemy promować kolejna edycję  naszej akcji.

Zbieramy zabawki i rzeczy dla dzieci, organizujemy ich kiermasze, a środki przeznaczamy na pomoc zwierzętom i edukację w tym zakresie.

Przypomnijmy, iż I edycja akcji zakończyła się dużym sukcesem, gdyż na Fundację Mysikrólik przekazaliśmy kwotę 5700 zł.

Akcję „Pluszaki ratują zwierzaki” może wesprzeć każdy. Wystarczy przekazać w Punkcie Informacyjnym Galerii SFERA maskotki lub inne zabawki, którymi będą mogły bawić się inne dzieci i rodziny. Zbieramy także pluszaki, zabawki, gry, puzzle, lego, klocki, zabawki drewniane, bajki i filmy na DVD itd.,

Ważne, aby pluszaki były WYPRANE, a zabawki i gry kompletne, czyste i w dobrym stanie!!!

Pluszaki  i inne zabawki zostaną wyczyszczone, a następnie wystawione na sprzedaż podczas charytatywnego kiermaszu, który odbędzie się w sobotę 22 czerwca,  w foyer Galerii II.

- Pierwsza edycja akcji byłą dla nas ogromnym zaskoczeniem. Nie spodziewaliśmy się także ogromnego zaangażowania wolontariuszy, uczestników kiermaszu charytatywnego i samego efektu w postaci 5 700 zł które zasiliło bielską fundacje Mysikrólik. Miło organizuje się akcję, która jest tak pozytywnie odbierana i ma tak konkretne efekty.  – wyjaśnia Wojciech Owczarz, prezes ARKI.

Akcja jest częścią programu, którego partnerami są: Urząd Miasta Bielska-Białej oraz Galeria SFERA.

Konkurs rozstrzygnięty!!!

17 czerwiec 2019
Gratulujemy wszystkim laureatom konkursu Listy dla Ziemi!.

BIKE HELPS

27 maj 2019
W akcji bikehelps.org uczestniczy już ponad 5 tysięcy rowerzystów z całego świata. Z okazji Dnia Dziecka zawieźliśmy dzieciom- sierotom wojny na Ukrainie 20 rowerów.
Katowice - 6 maja, Bielsko-Biała - 7 maja

Pikniki edukacyjne z CBRE