II akcja Książka wspiera bohatera

Akcja KSIĄŻKA WSPIERA BOHATERA jest dla tych, którzy lubią ludzi, książki i środowisko.

13 kwietnia, 9.00-20.00 zapraszamy do Galerii SFERA na II Charytatywny Kiermasz Książek. Mamy dla was już ponad 2000 książek już od … 1 zł. Nabywając je wspieracie dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych.

Dajemy drugie życie książkom.

Promujemy społeczne postawy.

SPEŁNIAMY MARZENIA DZIECI

To nowa inicjatywa Fundacji Ekologicznej ARKA, która łączy w sobie kilka aspektów; ochrona środowiska, edukacja kulturalna i pomoc społeczna. Zbieramy od zaprzyjaźnionych osób i uczestników akcji niepotrzebne książki, organizujemy ich kiermasze dając im „drugie życie”, a za zebrane środki fundujemy bilety do kin, teatrów dzieciom z domów dziecka, świetlic środowiskowych oraz spełniamy ich zielone marzenia.

Dlaczego Książka wspiera bohatera?

Chodzi nam o promocję społecznych postaw, o pomoc różnorodnym inicjatywą obywatelskim, o budowanie wspólnoty, w której RAZEM robimy coś dla innych.  Każdy może zostać bohaterem na miarę swoich możliwości.

„Odzew na pierwszą  akcję był rewelacyjny. Nabywców znalazło ponad 1000 książek i udało się zebrać ponad 4500 zł. Za te środki już ufundowaliśmy bilety do kina dla ponad 100 dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych – wyjaśnia Wojciech Owczarz, jej pomysłodawca.

Akcja organizowana jest w ramach całorocznego programu edukacji ekologicznej „Wszystkie kolory recyklingu” realizowanego z Miastem Bielsko-Biała oraz Zakładem Gospodarki Odpadami ZGO. Akcję wspiera także Nadleśnictwo Bielsko.

Owsiak, Wojciechowska, Biedroń, Pieronek. Zobacz co ich łączy!

Rozbłysły Choinki Nadziei

7 grudzień 2018
Już po raz 14-sty zainaugurowaliśmy naszą akcję

14 DZIEŃ CZYSTEGO POWIETRZA