Promoted

10. Dzień Dobrych Uczynków Fundacja Ekologiczna ARKA uczciła w Warszawie pod Rotundą rozdając pół tysiąca słodkich babeczek przechodniom - warszawiakom i turystom. W każdej muffince znajdowała się karteczka z podpowiedzią na dobry uczynek. ARKA rozdawała babeczki wspólnie z uczniami Szkoły Podstawowej nr 141 w Warszawie.

- Cieszyliśmy się, gdy przechodnie po rozwinięciu karteczek chwalili się, że już zaadoptowali zwierzaka ze schroniska, albo segregują odpady i zachęcają do tego innych. Jednak było też wiele osób, które decydowały się na podjęcie takich działań jedząc pyszną babeczkę i widząc entuzjazm słodkich aktywistów - relacjonuje Szymon Kułakowski.

Babeczki z podpowiedziami, jak zrobić dobry uczynek były także rozdawane w Bielsku-Białej przed Galerią Sfera (20 maja). Pół tysiąca muffinek, wraz z ARKĄ, rozdali uczniowie bielskiej Szkoły Podstawowej nr 2.

ARKA zachęca do dobrych uczynków przez cały czas! Ich święto - 19 maja - będzie obchodzone także za rok. Tym, którzy przyłączyli się w tym roku - serdecznie dziękujemy.

Relacja: gazeta.pl

Owsiak, Wojciechowska, Biedroń, Pieronek. Zobacz co ich łączy!

Rozbłysły Choinki Nadziei

7 grudzień 2018
Już po raz 14-sty zainaugurowaliśmy naszą akcję

14 DZIEŃ CZYSTEGO POWIETRZA