Dzięki WAM 200 uczestników w kinie

29.03 o godz.16.00 prawie 200 dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych zapraszamy do kina na bezpłatny seans w ramach akcji Książka wspiera bohatera. Zapraszamy na pamiątkowe zdjęcie o godz. 15.45 pl. Bolka i Lolka przez Galeria SFERA.

Kino i książki, mnóstwo książek

A już 30 i 31 marca kolejny w tym roku Charytatywny Kiermasz Książek w Galerii SFERA.

Miłośnicy ludzi, książek i środowiska  będą mieli kolejną okazję do nabycia po okazyjnych cenach ciekawych książek oraz wsparcia dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych.

Środki zebrane podczas ubiegłorocznej akcji pozwoliły już wesprzeć ponad 2 tysiące dzieci z Bielska-Białej i okolic. A jeszcze cały czas prowadzimy dla nich warsztaty.

Dlaczego Książka wspiera bohatera?

Akcja KSIĄŻKA WSPIERA BOHATERA jest dla tych, którzy lubią ludzi, książki i środowisko. To inicjatywa Fundacji Ekologicznej ARKA, która łączy w sobie kilka aspektów; ochrona środowiska, edukacja kulturalna i pomoc społeczna. Zbieramy od zaprzyjaźnionych osób i uczestników akcji niepotrzebne książki, organizujemy ich kiermasze dając im „drugie życie”, a za zebrane środki fundujemy bilety do kin, teatrów dzieciom z domów dziecka, świetlic środowiskowych oraz spełniamy ich zielone marzenia.

W akcji chodzi nam o promocję społecznych postaw, o pomoc różnorodnym inicjatywą obywatelskim, o budowanie wspólnoty, w której RAZEM robimy coś dla innych.  Każdy może zostać bohaterem na miarę swoich możliwości.

Partnerzy akcji

Galeria Sfera, Zakład Gospodarki Odpadami, Urząd Miasta Bielska-Białej, Lasy Państwowe,  Grupa Kęty i E-Words

Pikniki edukacyjne z CBRE

15 kwiecień 2019
W planach mamy 10 akcji z Mobilnym Centrum Edukacji Ekologicznej
Mamy dla was 5000 drzewek i 4000 kwiatków

LISTY DLA ZIEMI

8 kwiecień 2019
Ponad 130 tysięcy uczestników w tym roku z prawie 300 miejscowości, to największa akcja edukacji ekologicznej w Polsce!
Dzięki WAM uzbieraliśmy na zwierzęta 5700 zł!!! Dziękujemy wszystkim wolontariuszom i uczestnikom.
Jeździmy dla dzieci z domów dziecka i organizacji społecznych