Dzięki WAM 200 uczestników w kinie

29.03 o godz.16.00 prawie 200 dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych zapraszamy do kina na bezpłatny seans w ramach akcji Książka wspiera bohatera. Zapraszamy na pamiątkowe zdjęcie o godz. 15.45 pl. Bolka i Lolka przez Galeria SFERA.

Kino i książki, mnóstwo książek

A już 30 i 31 marca kolejny w tym roku Charytatywny Kiermasz Książek w Galerii SFERA.

Miłośnicy ludzi, książek i środowiska  będą mieli kolejną okazję do nabycia po okazyjnych cenach ciekawych książek oraz wsparcia dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych.

Środki zebrane podczas ubiegłorocznej akcji pozwoliły już wesprzeć ponad 2 tysiące dzieci z Bielska-Białej i okolic. A jeszcze cały czas prowadzimy dla nich warsztaty.

Dlaczego Książka wspiera bohatera?

Akcja KSIĄŻKA WSPIERA BOHATERA jest dla tych, którzy lubią ludzi, książki i środowisko. To inicjatywa Fundacji Ekologicznej ARKA, która łączy w sobie kilka aspektów; ochrona środowiska, edukacja kulturalna i pomoc społeczna. Zbieramy od zaprzyjaźnionych osób i uczestników akcji niepotrzebne książki, organizujemy ich kiermasze dając im „drugie życie”, a za zebrane środki fundujemy bilety do kin, teatrów dzieciom z domów dziecka, świetlic środowiskowych oraz spełniamy ich zielone marzenia.

W akcji chodzi nam o promocję społecznych postaw, o pomoc różnorodnym inicjatywą obywatelskim, o budowanie wspólnoty, w której RAZEM robimy coś dla innych.  Każdy może zostać bohaterem na miarę swoich możliwości.

Partnerzy akcji

Galeria Sfera, Zakład Gospodarki Odpadami, Urząd Miasta Bielska-Białej, Lasy Państwowe,  Grupa Kęty i E-Words

Konkurs rozstrzygnięty!!!

17 czerwiec 2019
Gratulujemy wszystkim laureatom konkursu Listy dla Ziemi!.
Zapraszamy na jedną z Waszych ulubionych akcji

BIKE HELPS

27 maj 2019
W akcji bikehelps.org uczestniczy już ponad 5 tysięcy rowerzystów z całego świata. Z okazji Dnia Dziecka zawieźliśmy dzieciom- sierotom wojny na Ukrainie 20 rowerów.
Katowice - 6 maja, Bielsko-Biała - 7 maja