Drzewko za surowce 2022

Drzewko za surowce w CH Sarni Stok ma już 15 lat!

Zapraszamy 7 maja na parking Centrum Handlowego Sarni Stok, gdzie odbędzie się zbiórka surowców wtórnych – wymienimy je na sadzonki kwiatów i drzew. To największa w regionie akcja społeczno-ekologiczna, do której może dołączyć każdy! Przez 15 lat rozdaliśmy ponad 100 tysięcy sadzonek drzew i kwiatów! Dzięki temu przyczyniliśmy się do powstania zielonych terenów w Bielsku-Białej i okolicach. Jesteśmy dumni, że pomagacie nam promować ekologię i sadzenie drzew.

Akcja jest doskonałą okazją do pozbycia się makulatury, aluminium i szkła, w zamian za nie rozdamy sadzonki drzew i kwiatów.  Tradycyjnie Centrum Handlowe Sarni Stok zachęca do ochrony środowiska, wspierając akcję „Drzewko za surowiec”, organizowaną we współpracy z Fundacją Ekologiczną ARKA i przy współudziale Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Katowicach, urzędu Miasta w Bielsku-Białej oraz firmy Sanit Trans. Akcja ma na celu nie tylko propagowanie segregacji odpadów, ale i sadzenie drzew w regionie.

Pomaganie nic nie kosztuje! Do rozdania jest aż 5000 sztuk drzewek (i 4000 kwiatków (bratków). Zachęcamy by do akcji włączyło się, jak najwięcej osób, propagujmy sadzenie drzew i budowanie w okolicy zielonych enklaw, aby żyło nam się wszystkim lepiej i zdrowiej. Warto więc zjawić się w Centrum z sąsiadem lub przyjaciółmi - razem możecie urządzić swój ogród lub wspólne podwórko!

Termin: 7 maja 2021, godzina: 09:00-17:00

Miejsce: Punkt Obsługi Zbiórki na parkingu CH Sarni Stok

Przelicznik surowców:

- jedna sadzonka - za 10 kg makulatury,

- jedna sadzonka - za 20 opakowań szklanych,

- jedna sadzonka - za 20 butelek PET,

- jedna sadzonka - za 20 puszek aluminiowych,

1 osoba moze otrzymać 15 sztuk kwiatków lub drzewek - aż do wyczerpania.

28 maja, pl. Św. Jakuba, 10.00 - 15.00
Już 4 250 kg warzyw trafiło do bezdomnych zwierząt w Przystani Ocalenie
Już prawie 600 tysięcy uczestników

Rzeczy dla zwierząt

26 kwiecień 2022
O tym jak używane rzeczy ratują zwierzęta!

Książka za drzewo - 2022

4 kwiecień 2022
Ponad 500 książek do wyboru!