DRZEWKO ZA SUROWCE

Fundacja Ekologiczna ARKA zaprasza:

Rekordowa ilość sadzonek drzew i kwiatów w akcji DRZEWKO ZA SUROWCÓW do rozdania!!!

Na uczestników czeka 5000 sadzonek drzew i 4000 sadzonek kwiatów.

DRZEWKO ZA SUROWCE

30 września 2017 w PSZOK ul. Straconki/obok Gemini w Bielsku-Białej odbędzie się w godz. 9.00-17.00  kolejna zbiórka surowców wtórnych.

Przynieść nam surowce, a otrzymasz sadzonkę drzewa ( buk, świerk, jodła, sosna, dzika jabłoń, wiąz górski)  lub kwiatka (bratki ).

Partnerami akcji są także Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych w Katowicach, Urząd Miejski w Bielsku-Białej, Zakład Gospodarki Odpadami .

Zachęcamy wszystkich do zbiórki surowców wtórnych, które 30 września będzie można wymienić na sadzonki drzew lub kwiatów.  Każdy, kto przyniesie do PSZOKu czyli Punktu Selektywnej Zbiórki Odpadów Komunalnych w Bielsku-Białej ul. Straconki-  20 puszek lub 20 butelek (PET lub szklanych), a także 10 kg makulatury otrzyma od leśników sadzonkę drzewka lub kwiatki-bratki.

Zebrane surowce zostaną sprzedane, a  za środki kupione rowery dla dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych w ramach naszej akcji rowerpomaga.pl

Wszystkim dziękujemy za wsparcie!

SIEJEMY SŁOŃCE

10 maj 2018
Siejemy, sadzimy słoneczniki w całej Polsce
Drzewa Zjednoczonej Europy