Dajemy rzeczom drugie życie. Ratujemy zwierzęta!

Fundacja ekologiczna ARKA zaprasza do zorganizowania w swojej szkole/ klasie charytatywnego kiermaszu niepotrzebnych rzeczy (książki, zabawki, gry, puzzle, upominki), z którego dochód nasza fundacja przeznaczy na ratowanie zwierząt.

Jak to działa?

1. Do akcji mogą się zgłosić zarówno osoby fizyczne, jak i różnorodne instytucje ( przedszkola, szkoły, organizacje społeczne, firmy itd.)
  2. Każdy z nas ma w domu mnóstwo niepotrzebnych przedmiotów (zabawki, gry, książki, ubrania, upominki itd.), które możemy przeznaczyć np. na cel społeczny.
  3. Przynosicie te przedmioty i organizujecie niewielkie kiermasze używanych rzeczy w waszej szkole, firmie itd, z których dochód w formie darowizny z dopiskiem „Ratowanie zwierząt” wpłacacie na konto Arki - PKO BP, O/Bielsko-Biała, nr: 76 1020 1390 0­000 6602 0139 8502
  4. Fundacja przeznacza te środki na ratowanie zwierząt, głównie ich leczenie.
  5. Z akcji możecie przysłać nam relacje i zdjęcia na stronę www.zielonareka.pl zakładka „Relacje”.
  6. Zachęcamy także aby akcję relacjonować na waszych mediach społecznościowych. Dowiedzą się o niej wtedy kolejne osoby. Prosimy aby w takich relacjach nas odznaczać @fundacjaarka
  7. Na koniec akcji otrzymujecie od nas, w formie podziękowania, plakat ze zdjęciem uratowanego zwierzęcia.

Takie działanie świetnie sprawdziło się w Bielsku-Białej, gdzie podczas 7 akcji  w Galerii SFERA zebraliśmy na ratowanie zwierząt kwotę prawie 30 tysięcy złotych. Kwota w całości została przekazana: Fundacji Mysikrólik na pomoc Dzikim Zwierzętom, Stowarzyszeniu Katełkowa Druzyna, Fundacji Psia Ekipa oraz Fundacji Przystań Ocalenie.

Na zdjęciu uratowana kotka Agatka z Przystanii Ocalenie.

RE - Ratujemy zwierzęta

21 marzec 2021
Wyślij nam niepotrzebne książki, zabawki, upominki, gry, puzzle i pomóż ratować zwierzęta!

KWIATY ZAMIAST ŚMIECI

16 marzec 2021
Posprzątaj śmieci i otrzymaj paczkę nasion kwiatów przyjaznych dla pszczół
Dotychczas przekazaliśmy dzieciom z domów dziecka ponad 300 rowerów
To niesamowite, ale RAZEM tworzymy największy program aktywnej edukacji ekologicznej w Polsce!!!

DZIĘKUJEMY!!!

21 styczeń 2021