Dajemy rzeczom drugie życie

Nowa akcja

DAJEMY RZECZOM  DRUGIE ŻYCIE

2 sierpnia wystartowała nasza nowa akcja „Dajemy rzeczom drugie życie” . W ramach akcji będziemy zbierać od uczestników niepotrzebne rzeczy, organizować ich kiermasze, a pozyskane środki przeznaczać dla dzieci z domów dziecka, świetlic środowiskowych, szkół na różnorodne zajęcia edukacyjne.

Każdy może pomóc przywożąc swoje "niepotrzebne rzeczy" do PSZOK (obok Gemini) w godz. działania punktu (poniedziałek-piątek 11.00-18.00, sobota 10.00-19.00)

Partnerem akcji jest Zakład Gospodarki Odpadami  - ZGO.

Już do nas przywozicie. Super!!!

Arka będzie od uczestników zbierała niepotrzebne rzeczy (m.in. gry, zabawki, upominki, sprzęt sportowy i wiele innych – przykładowa lista w załączeniu) i raz w miesiącu w sobotę w PSZOK organizowany będzie charytatywny kiermasz.

„Cieszy nas możliwość organizowania akcji lokalnej, nowoczesnej i tradycyjnie łączącej tematykę ekologiczną z społeczną. Super, że możemy robić coś lokalnie spotykając się z pozytywnym i ogromnym zainteresowaniem, a jeszcze możemy promować nowoczesne rozwiązania gospodarki zeroodpadowej.” – Wojciech Owczarz.

Każdy z nas ma w domu niepotrzebne rzeczy. Wyrzucić szkoda, a zbiera się ich coraz więcej. Teraz proponujemy dobre rozwiązanie. Można je przywieźć do PSZOK, a my damy im drugie życie i jeszcze pomożemy potrzebującym dzieciom.

„To naturalne, że dołączamy się do tej inicjatywy, która idealnie wpisuje się w ustaloną hierarchię postępowania z odpadami. Nowoczesna gospodarka odpadami to przede wszystkim zapobieganie powstawania odpadów u źródła, ponowne ich wykorzystywanie np. poprzez danie im „drugiego życia”, a dopiero później  selektywna zbiórka oraz przekazanie odpadów do recyklingu” – przekonuje Wiesław Pasierbek – Prezes Zarządu ZGO S.A. w Bielsku-Białej

Rzeczy zbieramy w naszym Zielonym Kontenerze.

Pierwszy Kiermasz Charytatywny już 8 września w PSZOK (obok Gemini).

Więcej informacji: Wojciech Owczarz, w.owczarz@fundacjaarka.pl, 609 267 020

Owsiak, Wojciechowska, Biedroń, Pieronek. Zobacz co ich łączy!

Rozbłysły Choinki Nadziei

7 grudzień 2018
Już po raz 14-sty zainaugurowaliśmy naszą akcję

14 DZIEŃ CZYSTEGO POWIETRZA