Choinki nadziei. radość, edukacja i nadzieja.

Nasza akcja łączy dwie tematyki: społeczną i ekologiczną. Zachęcamy do organizowania wydarzeń świątecznych w domach dziecka i domach opieki społecznej. Promujemy tzw. ekologiczne święta: zachęcamy do oszczędzania energii, ograniczenia odpadów, używania naturalnych choinek i nie marnowania jedzenia – mówi Wojciech Owczarz, pomysłodawca akcji i prezes Fundacji Ekologicznej ARKA.

W tym roku już po raz jedenasty organizujemy w czasie przedświątecznym naszą „choinkową” akcję. Jej głównym celem jest kształtowanie szlachetnych i otwartych postaw wśród młodych ludzi. Cieszymy się, że każdego roku angażują się w nią całkowicie bezinteresownie dzieci i młodzież szkolna z całego kraju. W sumie jest to kilkaset szkół, które przygotowują programy świąteczne dla ponad dziesięciu tysięcy starszych osób. Również i w tym roku do wielu domów opieki społecznej i domów dziecka trafią naturalne choinki podarowane przez leśników, ogrodników itd

Przyłącz się!

29 styczeń 2018
Przynieś nam niepotrzebne książki i spełniaj zielone marzenia dzieci

Piękne krzesła dla WOŚP

10 styczeń 2018
U nas rekord. Zebraliśmy blisko 7 tysięcy złotych. Dzięki WAM!
Od 2005 roku RAZEM walczymy o czyste powietrze

Dzień Czystego Powietrza