Choinki Nadziei 2007

Już po raz trzeci zapraszamy do zorganizowania akcji Choinki Nadziei. Tym razem przygotowujemy ją w całym kraju dzięki uprzejmości i współpracy z Lasami Państwowymi. Akcja polega na zorganizowaniu świątecznych przedstawień artystycznych dla naszych Babć i Dziadków z domów opieki społecznej. Uczestnicy przygotowują programy artystyczne, drobne upominki, pięką ciasta, a przede wszystkim wnoszą do domów opieki społecznej radość i nadzieję. Jednym z elementów akcji i stąd jej nazwa, jest wręczenie pięknej, zielonej choinki, którą przekazują Lasy Państwowe, firmy i sklepy ogrodnicze itd.

-----------------------------------------------------

**19 grudnia o godz. 11.00 w Domu Opieki Społecznej \"Kombatant\" w Warszawie program artystyczny zaprezentowały dzieci z Zespółu Szkół w Ossowie, a ozdoby świąteczne i wystrój sali przygotował sklep IKEA.**
-----------------------------------------------------

**Także w bielskim Domu Nauczyciela 19 grudnia odbyło się przedstawienie jasełkowe przygotowane przez uczniów Waldorfskiej Szkoły Podstawowej. Potem odbyło się wspólne kolędowanie dzieci z seniorami.**