Choinki Nadziei 2007

Już po raz trzeci zapraszamy do zorganizowania akcji Choinki Nadziei. Tym razem przygotowujemy ją w całym kraju dzięki uprzejmości i współpracy z Lasami Państwowymi. Akcja polega na zorganizowaniu świątecznych przedstawień artystycznych dla naszych Babć i Dziadków z domów opieki społecznej. Uczestnicy przygotowują programy artystyczne, drobne upominki, pięką ciasta, a przede wszystkim wnoszą do domów opieki społecznej radość i nadzieję. Jednym z elementów akcji i stąd jej nazwa, jest wręczenie pięknej, zielonej choinki, którą przekazują Lasy Państwowe, firmy i sklepy ogrodnicze itd.

-----------------------------------------------------

**19 grudnia o godz. 11.00 w Domu Opieki Społecznej \"Kombatant\" w Warszawie program artystyczny zaprezentowały dzieci z Zespółu Szkół w Ossowie, a ozdoby świąteczne i wystrój sali przygotował sklep IKEA.**
-----------------------------------------------------

**Także w bielskim Domu Nauczyciela 19 grudnia odbyło się przedstawienie jasełkowe przygotowane przez uczniów Waldorfskiej Szkoły Podstawowej. Potem odbyło się wspólne kolędowanie dzieci z seniorami.**

- \"W Gazecie Wyborczej >>\":[http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35056,4778888.html]
-----------------------------------------------------

**17 grudnia 2007 w Domu Pomocy Społecznej \"Zacisze\" odbyła się akcja \"Choinki Nadziei\". Akcję przygotowały Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych w Katowicach wraz z Szkołą Podstawową nr 10. Młodzież szkolna przygotowała barwne przedstawienie jasełkowe, upiekła ciasta. Przed samym przedstawieniem zostały wniesione choinki przywiezione przez Nadleśnictwo Katowice, które młodzież szkolna udekorowała wykonanymi przez siebie ozdobami.**

.>
\"**więcej >>**\":[/akcja/choinki_nadziei]

DZIĘKUJEMY!!!

19 paźdzernik 2020
Aż 3250 zł dzięki WAM mamy z akcji Zabawki ratują zwierzaki dla Fundacji Psia Ekipa

Sadzimy tlen

12 paźdzernik 2020
Zgłoś posadzone drzewo, wygraj nagrody!
Początkiem listopada startujemy!

Sadzimy czyste powietrze - 9.11

12 paźdzernik 2020
Już wkrótce startuje nasza nowa akcja