Ogromny sukces akcji Pluszaki ratują zwierzaki

Nowa akcja ARKI „Pluszaki ratują zwierzaki”

Charytatywny Kiermasz Zabawek

Fundacja ekologiczna ARKA zaprasza na kiermasz 6 kwietnia w godz. 9.00-21.00 do Galerii Sfera. Mamy dla Was ponad 1 tysiąc zabawek, gier, pluszaków, puzzli, maskotek itd już od … 1 zł.

Pozyskane środki przeznaczamy na wsparcie Fundacji Mysikrólik– Na Pomoc Dzikim Zwierzętom z Bielska-Białej i na edukację dzieci i młodzieży.

Pluszaki  i inne zabawki zostały  wyczyszczone przez ponad 10 wolontariuszy (wyprane często w ekologicznym proszku z dodatkiem ekologicznych olejków). Wysuszone na wiosennym słońcu, wyczesane.  Nigdzie nie ma takich pluszaków, w które wolontariusze włożyli tyle dobrej energii, swojego czasu i pieniędzy. Bardzo im za to dziękujemy!!!

Teraz czas na Was. Zainteresowanie akcją jest ogromne, a wybór zabawek jeszcze większy. Liczymy na wasz udział!!!

- To kolejny pomysł wpisujący się w nasz program edukacyjny „Dajemy rzeczom drugie życie”, w którym zachęcamy do nowoczesnego i odpowiedzialnego podejścia do naszych odpadów. Wiele rzeczy możemy naprawić lub przekazać organizacji społecznej. – wyjaśnia Wojciech Owczarz, prezes ARKI.

- Akcja „Pluszaki ratują zwierzaki” została bardzo ciepło przyjęta przez naszych klientów, którzy dostarczyli ponad pół tysiąca maskotek, gier planszowych, puzzli, klocków, bajek na płytach DVD. Cieszymy się, że trafią one w ręce innych dzieci, a jednocześnie pomogą zwierzętom, znajdującym się pod opieką Fundacji Mysikrólik - mówi Monika Magner, Dyrektor Galerii SFERA.

Akcja jest częścią programu edukacyjnego „Dajemy rzeczom drugie życie”, którego partnerami są: Urząd Miasta Bielska-Białej oraz Zakład Gospodarki Odpadami.

Konkurs rozstrzygnięty!!!

17 czerwiec 2019
Gratulujemy wszystkim laureatom konkursu Listy dla Ziemi!.
Zapraszamy na jedną z Waszych ulubionych akcji

BIKE HELPS

27 maj 2019
W akcji bikehelps.org uczestniczy już ponad 5 tysięcy rowerzystów z całego świata. Z okazji Dnia Dziecka zawieźliśmy dzieciom- sierotom wojny na Ukrainie 20 rowerów.
Katowice - 6 maja, Bielsko-Biała - 7 maja