3 Dzień Czystego Powietrza - 14 listopada 2007

.<
**Relacje wraz z dokukentacją zdjęciową prosimy przysyłać na adres: \"fundacjaarka@fundacjaarka.pl\":[mailto:fundacjaarka@fundacjaarka.pl]**

**Do Fundacji Ekologicznej Arka zgłosiło się ponad 100 miejscowości w całym kraju, w których organizowany będzie to wydarzenie.**

#### Smog recyklingu

Chcemy Was zachęcić, aby podczas tegorocznego \"III Dnia Czystego Powietrza\" wyjść z ekologicznym przesłaniem poza mury szkoły. Trzeba zwrócić uwagę dorosłych na problem palenia śmieci w domowych piecach. Zorganizujcie barwny korowód, który przejdzie po Waszej miejscowości rozdając ulotki informacyjne.

Zaproście na happening lokalnych dziennikarzy, aby informacje o Waszym wydarzeniu ukazały się w mediach. Aby przyciągnąć uwagę przechodniów i dziennikarzy w korowodzie powinna uczestniczyć dużych rozmiarów kukła smoka. Taki \"Smog recyklingu\", wykonany przez Was z surowców, nadających się do recyklingu nada wydarzeniu także bardziej spektakularny charakter.

- \"**wiecej >>**\":[/akcja/dzien_czystego_powietrza]

- \"**Wzór informacji prasowej >>**\":[/akcja/dzien_czystego_powietrza]

ROWER POMAGA 2020

10 marzec 2020
Wystartowała VI edycja naszej akcji rowerowej
29 lutego kolejny kiermasz w Galerii Sfera

ZIELONA RĘKA

11 luty 2020
Już ponad 500 tysięcy uczestników
Dzięki waszemu wsparciu mamy 5 300 zł dla Fundacji Mysikrólik!!!