3 Dzień Czystego Powietrza - 14 listopada 2007

.<
**Relacje wraz z dokukentacją zdjęciową prosimy przysyłać na adres: \"fundacjaarka@fundacjaarka.pl\":[mailto:fundacjaarka@fundacjaarka.pl]**

**Do Fundacji Ekologicznej Arka zgłosiło się ponad 100 miejscowości w całym kraju, w których organizowany będzie to wydarzenie.**

#### Smog recyklingu

Chcemy Was zachęcić, aby podczas tegorocznego \"III Dnia Czystego Powietrza\" wyjść z ekologicznym przesłaniem poza mury szkoły. Trzeba zwrócić uwagę dorosłych na problem palenia śmieci w domowych piecach. Zorganizujcie barwny korowód, który przejdzie po Waszej miejscowości rozdając ulotki informacyjne.

Zaproście na happening lokalnych dziennikarzy, aby informacje o Waszym wydarzeniu ukazały się w mediach. Aby przyciągnąć uwagę przechodniów i dziennikarzy w korowodzie powinna uczestniczyć dużych rozmiarów kukła smoka. Taki \"Smog recyklingu\", wykonany przez Was z surowców, nadających się do recyklingu nada wydarzeniu także bardziej spektakularny charakter.

- \"**wiecej >>**\":[/akcja/dzien_czystego_powietrza]

- \"**Wzór informacji prasowej >>**\":[/akcja/dzien_czystego_powietrza]

ZIELONA RĘKA 2021

20 listopad 2020
Już w pierwszym roku działania programu uczestniczyło w nim 518 572 osób. W 2021 planujemy aż 10 akcji!!!
Zapraszamy do Galerii SFERA i na PSZOK
ROWER POMAGA. Stwórz z nami największą w Polsce akcję spoleczno-rowerową!!!

DZIĘKUJEMY!!!

19 paźdzernik 2020
Aż 3250 zł dzięki WAM mamy z akcji Zabawki ratują zwierzaki dla Fundacji Psia Ekipa

Sadzimy czyste powietrze - 9.11