28.09 akcja Książka wspiera bohatera

Startujemy z jesienną edycją akcji Książka wspiera bohatera wspólnie z Galerią Sfera.

Teraz najważniejsze, czyli jesienny grafik.

28 wrzesień, 26 październik i 30 listopad.

Startuje jesienna edycja naszej akcji, w której odbędą się jej trzy odsłony. Zapraszamy na pierwszą.

KSIĄŻKA NA JESIENNE WIECZORY!!!!

Już 28 września  kolejny Charytatywny Kiermasz Książek w Galerii SFERA.

Podczas wakacyjnej przerwy nazbieraliśmy dla WAS, aż 3 tysiące książek. Tradycyjnie ceny zaczynają się od 1 zł.

„Wracamy po wakacyjnej przerwie i cieszymy się bardzo, iż już nie możecie się doczekać. Zachęcamy wszystkich do udziału w kolejnej akcji. Warto się wybrać, bo książek mnóstwo, a akcję mamy tylko jeden dzień.– wyjaśnia Wojciech Owczarz, jej pomysłodawca.

Miłośnicy ludzi, książek i środowiska  będą mieli kolejną okazję do nabycia po okazyjnych cenach ciekawych książek oraz wsparcia dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych.

Więcej informacji – www.ksiazkawspierabohatera.pl i na  FB akcji.

Zbieramy cały czas!

Dla tych osób, które chciałyby nam przynieść swoje niepotrzebne książki dobra informacja. Najlepiej przynieść je do Punktu Informacyjnego w Galerii Sfera I, ale w naszym mieście jest już około 10 miejsc, w których możecie to zrobić. A ciągle dochodzą nowe.

Zachęcamy do zorganizowania zbiórki przedszkola i szkoły, firmy i instytucje z naszego miasta i okolic. To akcja, w której wszyscy wygrywają. Możecie Państwo przekazać swoje niepotrzebne książki na naszą akcję, jej uczestnicy nabywają je po bardzo atrakcyjnych cenach, a na końcu wygrywają dzieci.

Dlaczego Książka wspiera bohatera?

Akcja KSIĄŻKA WSPIERA BOHATERA jest dla tych, którzy lubią ludzi, książki i środowisko. To inicjatywa Fundacji Ekologicznej ARKA, która łączy w sobie kilka aspektów; ochrona środowiska, edukacja kulturalna i pomoc społeczna. Zbieramy od zaprzyjaźnionych osób i uczestników akcji niepotrzebne książki, organizujemy ich kiermasze dając im „drugie życie”, a za zebrane środki fundujemy bilety do kin, teatrów dzieciom z domów dziecka, świetlic środowiskowych oraz spełniamy ich zielone marzenia.

W akcji chodzi nam o promocję społecznych postaw, o pomoc różnorodnym inicjatywą obywatelskim, o budowanie wspólnoty, w której RAZEM robimy coś dla innych.  Każdy może zostać bohaterem na miarę swoich możliwości.

Partnerzy akcji

Galeria Sfera, Zakład Gospodarki Odpadami, Urząd Miasta Bielska-Białej,  Grupa Kęty i E-Words

TLENODAJNIA

14 listopad 2019
W XV Dzień Czystego Powietrza otwarliśmy pierwszą w Polsce TLENODAJNIĘ

XV Dzień Czystego Powietrza

14 listopad 2019
Nasza akcja już po raz 15 w całej Polsce
Przynieść nam surowce i odbierz ekologiczne, unikalne torby

ZIELONA RĘKA - już działamy!!!

10 paźdzernik 2019
Już ponad 200 tysięcy uczestników