365 reklamówek śmieci

Wojciech Owczarz, prezes Fundacji Ekologicznej ARKA:  Przez cały rok 2015 w różnych częściach Polski pozbieram co najmniej 365 reklamówek śmieci.

Akcja to nie tylko konkretny efekt ekologiczny – zebranie śmieci z miejsc przyrodniczych, w których najbardziej denerwują. Bo czy ktoś lubi spędzać wakacje na śmietniku lub spacerować po zaśmieconym lesie?

Zachęcamy do udziału w akcji. Każdy może zebrać choć jedną reklamówkę śmieci i wpisać ją do licznika na www.365reklamoweksmieci.pl.

Kołobrzeg, Szkoła Podstawowa nr 5 W ramach ogólnopolskiej kampanii "Nie bądź jednorazowy"  i akcji "365 reklamówek śmieci" uczniowie uczestniczyli w akcji Starostwa Powiatowego w Kołobrzegu - "Sprzątamy wokół naszych jezior i rzek". Udział w akcji wzięło 140 osób, sprzątano park wraz z pasem nadmorskim.

365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.