1% dla dzieci

W Polsce jest ok. 170 000 dzieci niedożywionych, co obniża ich rozwój fizyczny i intelektualny. 30 000 dzieci wychowuje się w Domach Dziecka. Jednocześnie to właśnie dzieci są spontaniczne i energiczne. Wiedzę zdobytą na lekcjach i akcjach ekologicznych chcą od razu zastosować! Dlatego łączymy edukację ekologiczną z potrzebami społecznymi:

• DOŻYWIAMY!   W 2015 roku za pieniądze ze sprzedaży odpadów zebranych w akcjach „Elektrośmieci dla dzieci” i „Drzewko za surowce” chcemy sfinansować 5 000 obiadów dla ubogich dzieci.

• FUNDUJEMY!  W 2015 roku chcemy przekazać co najmniej 10 rowerów dla dzieci z domów dziecka i świetlic środowiskowych. Rowery ufundują sponsorzy, którzy w ten sposób nagrodzą wysiłek każdej osoby dobrowolnie uczestniczącej w akcji „Rower pomaga”.

• ŚWIĘTUJEMY!    W 2015 roku chcemy motywować uczniów do świątecznych odwiedzin osób starszych i cierpiących, którym zaniosą „Choinki Nadziei”. A dorosłych zachęcać do sadzenia Drzew Szczęścia na pamiątkę narodzin nowych dzieci.

• EDUKUJEMY!    W 2015 roku 500 000 dzieci ze szkół i przedszkoli w całym kraju weźmie udział w programie edukacyjnym „Listy dla Ziemi”, by zmotywować dorosłych do segregacji i ograniczania ilości odpadów, szczególnie opakowań.

1%, KTÓRY PRZEKAŻESZ FUNDACJI EKOLOGICZNEJ ARKA POMOŻE ZREALIZOWAĆ TE ZADANIA

KRS - 0000226058

365 reklamowek smieci
Mobilne Centrum Edukacji Ekologicznej
Nfos
Dofinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
Niniejszy materiał został opublikowany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Ekologiczna Arka.